Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Årsstudium
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2023:
  • Alle (primær)
  • 47.80 (ordinær)
Studieplasser: 45
Søknadskode (SO): 185615

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

15. desember 2023.

Om studiet

Ønsker du en oversikt over vestens litteratur fra antikken fram til i dag? Årsenheten i allmenn litteraturvitenskap inviterer til dypdykk i Kong Ødipus av Sofokles, Cervantes` Don Quijote og Prosessen av Kafka.

Innhold i studiet

Dette studiet gir deg innblikk i vestlig skjønnlitteratur fra ulike epoker og sjangre. Du leser tekstene i lys av litteraturhistorien og litteraturvitenskapelige problemstillinger.

Årsenheten er beregnet på deg som ikke ønsker å ta et helt bachelorprogram, men som vil bygge på tidligere utdanning eller ta videreutdanning i litteraturvitenskap.

Studiemiljø

Som student på allmenn litteraturvitenskap kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILOS. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

Studentforeningene sørger også for at det er mye som skjer gjennom hele studiet. Kanskje har du lyst til å delta på den årlige revyen eller studentballet? Studentpuben Uglebo er et viktig møtested for HF-studenter, enten du står foran eller bak baren. På Uglebo arrangeres det blant annet temafester og quiz.

Vil du publisere egne tekster og/eller delta i redaksjonelt arbeid? Da kan Lasso være stedet. Tidsskriftet inkluderer bidrag fra både studenter og etablerte stemmer. Redaksjonen tar gjerne imot både skjønnlitterære tekster og sakprosatekster i form av intervjuer, essay, anmeldelser eller reportasjer.

For mer informasjon om alt UiO og Blindern har å tilby, se Livet rundt studiene.

Følg institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) på facebook.

Jobb og videre studier

Emnene i årsenheten kan inngå i en bachelorgrad i allmenn litteraturvitenskap. Studiet gir bred tekstkompetanse og analytiske ferdigheter, noe som er etterspurt i mediebransjen, og i yrker som lærer, bibliotekar eller konsulent i offentlig sektor.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Alle utdanninger innen