Fakta

Sted:
Grimstad
Studietype:
Erfaringsbasert master
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder

31. januar 2024.

Om studiet

Hvorfor velge dette studiet?

Er du interessert i å bidra i arbeidet med å forbedre arbeidsprosesser og tjenestetilbudet i helse-, omsorgs- og velferdssektoren? Tenker du at IKT er et viktig og relevant verktøy i dette arbeidet? Da er dette studiet noe for deg!

Masterprogrammet i helseinformatikk gir deg kompetansen som trengs for å kunne å bidra aktivt i arbeidet med å designe, utvikle, innføre, bruke og evaluere ulike IKT-baserte løsninger i helse-, omsorgs-, og velferdssektoren. Når du er ferdig med studiet kan du få stillinger hvor det trengs kompetanse i helseinformatikk. Vi ser at kandidatene fra studiet arbeider både i privat og offentlig sektor. Masterprogrammet gir deg også mulighet til å arbeide med forsknings- og utredningsarbeid, undervisning, ledelse, prosjektledelse og fagutvikling.

Opptak til masterprogrammet krever at du har minimum to års relevant yrkeserfaring.

Undervisningen gjennomføres ved fysiske samlinger i Grimstad. En del av studiet består av obligatorisk gruppearbeid og prosjektseminar som krever oppmøte. I tillegg er det nettbasert arbeid, undervisning og veiledning mellom samlingene. Studiet inkluderer en del gruppearbeid.

Hva lærer du?

Programmet gir deg grunnlag for å vurdere muligheter og begrensninger ved bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i helse-, omsorgs- og velferdssektoren. Du vil også få en god forståelse for vekselvirkningen mellom informasjonssystemer, brukere og organisasjon, spesielt rettet mot virksomheter innenfor helse- og omsorgssektoren. Du lærer også om tema som teknologiforståelse, systemutvikling, prosjektstyring og evaluering, IKT, ledelse og organisasjon. En sentral målsetting er at studentene skal lære å gå aktivt inn ved utvikling, planlegging, implementering, bruk og evaluering av informasjonssystemer.

I tillegg gir studiet deg kompetanse i problemorientert prosjektarbeid. Tema for prosjektarbeid tar utgangspunkt i konkrete problemområder fra praksis i helse- omsorgs- og velferdssektoren relatert til helseinformatikkfeltet. Du vil gjennom dette arbeidet opparbeide deg gode analytiske og metodiske ferdigheter og lære å utarbeide skriftlige prosjektrapporter.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).

Faglig grunnlag er:

a) Minimum 3-årig helse- og/eller sosialfaglig utdanning på høyere nivå, og;

b) To år i 100% dokumentert relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning.

Som relevant yrkespraksis regnes erfaring som for eksempel sykepleier, radiograf, lege, vernepleier, barnevernspedagog, bioingeniør, ergoterapeut, fysioterapeut, sosionom og tannlege, eller erfaring fra andre relevante stillinger i helse- og/eller sosialsektoren.

Det gis ikke betinget opptak til masterprogrammet i helseinformatikk.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Kvalifikasjon/tittel

Master i helse- og sosialinformatikk