Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Kristiansand

Nivå

Årsstudium

Studiepoeng

60

Semester

2

Studietempo

Heltid

Opptakskrav

GENS

Poenggrenser 2021

  • 37.90 (primær)
  • 43.90 (ordinær)

Studieplasser

16

Søknadskode (SO)

201172

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Hvorfor velge dette studiet?

Hvis du er interessert i å lære mer om friluftsliv, bør du velge dette årsstudiet! Her får du anledning til å bruke ett år til å fordype deg i friluftsliv med fokus på norske tradisjoner i ulike årstider, gjennom både praktiske og teoretiske emner. Studiet inneholder turledelse og veiledning i ulike typer natur- og kulturlandskap, men med et utvidet fokus på kyst- og skjærgårdaktiviteter langs den vakre Sørlandskysten. Bølgesurfing og kajakk er blant aktivitetene du kommer til å få god erfaring med.

Hva lærer du?

I løpet av studiet vil du få praktisk kompetanse innen planlegging og gjennomføring av turer i ulike miljøer, og ulike årstider, samt kompetanse til å lede og veilede ulike grupper i ulike friluftslivsaktiviteter. Du vil også lære om blant annet friluftslivstradisjon, friluftslivspedagogikk, norsk kulturarv, samt lover og forskrifter for naturforvaltning.

En del av undervisningen er lagt utenfor campus slik som i nærliggende skjærgård, til fjells, til vanns og til skogs. Praktisk undervisning er obligatorisk.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Andre opplysninger:

Studiet er fysisk krevende, så du må være i relativt god fysisk form. Du må kunne svømme og ha tilfredsstillende basisferdigheter på ski. Det anbefales også at du mestrer livredning.

Andre krav i løpet av studiet

Ved opptak må du legge frem politiattest.

Kvalifikasjon/tittel

Friluftsliv årsstudium

Alle utdanninger innen