Nøkkelinformasjon

Tirna logo
Tirna logo

Lærested

Studiested

Haugesund
Stavanger

Nivå

Fagskolestudium

Om studiet

Utdanningen setter rusproblematikken i fokus. Det legges vekt på hvordan man kan anvende relevante tiltak og metoder i miljøarbeidet, kommunikasjon og etiske dilemmaer, samt det å kunne reflektere over sitt eget arbeid i møte med brukere og pårørende.

Informasjon

Utdanningen setter rusproblematikken i fokus. Det legges vekt på hvordan man kan anvende relevante tiltak og metoder i miljøarbeidet, kommunikasjon og etiske dilemmaer, samt det å kunne reflektere over sitt eget arbeid i møte med brukere og pårørende.
Utdanningen inneholder også tema som forebyggende arbeid blant barn og unge. Studenten vil få innblikk i tema som recovery, barn av rusmisbrukere, ulike former for rusmidler, habilitering og rehabilitering.

Erfaringskonsulenter vil bli brukt som forelesere for å dele sine historier om livet som misbruker og veien tilbake til et rusfritt liv.

Denne utdanningen gir også en viktig tilleggskompetanse til helsepersonell i arbeid med eldre og mennesker med utviklingshemming. Praksis kan du gjennomføre på egen arbeidsplass. Dette er en gratis fagskole på kveldstid, som gjennomføres over to år og kan kombineres med jobb.

 

Utdanningen kan tilbys i følgende fylker:
Rogaland, Vestland og Agder.

Utdanningen passer for

Utdanningen Tverrfaglig miljøarbeid innen rus- og psykisk helsearbeid passer for helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, aktivitører, barne- og ungdomsarbeidere eller andre med grunnutdanning innen helse- og oppvekstfag.

Utdanningen er tverrfaglig og har et klart brukerperspektiv. Med tverrfaglig i denne sammenhengen menes det at den er rettet mot arbeidstakere med ulik faglig bakgrunn innen helse- og oppvekstfagene i videregående opplæring, og som har sitt virke i kommunal virksomhet, spesialhelsetjeneste, institusjoner og innen pedagogisk virksomhet.

Opptakskrav

Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon

For opptak til fagskoleutdanning kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev. Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.

Eller

Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse. Med realkompetanse menes all form for formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid. Realkompetanse vurderes ut fra innlevert skriftlig dokumentasjon.

 

For mer informasjon om opptakskrav til den enkelte utdanning, se www.tirna.no

 

Sluttkompetanse

  • Aktivitørfaget
  • Ambulansefaget
  • Barne- og ungdomsarbeiderfaget
  • Helsearbeiderfaget
  • Helsesekretær
  • Portørfaget