Om studiet
Ønsker du å forbedre lederegenskapene dine, eller har du ambisjoner om å innta en rolle som leder? Med denne fagskoleutdanningen får du en dyp forståelse av bransjens kompleksitet samtidig som du utvikler de nødvendige ferdighetene for å effektivt mestre utfordringene som en leder møter.
Informasjon
Utdanningen Ledelse i overnattings- og serveringsbransjen gir studentene en grundig forståelse av næringen med vekt på ledelse, gjestebehandling, markedsføring, økonomistyring og bærekraft. Målet er å forberede deltakerne til lederroller i bransjen.
Utdanningen dekker tre sentrale emner for ledelse i bransjen og passer for de med arbeidserfaring som ønsker mer innsikt og økt kompetanse. Kombinasjonen av faglig forståelse og ledelse i operative roller er sterkt etterspurt. Næringen trenger ledere som kan bruke ressurser effektivt og motivere ansatte i en raskt utviklende næring. Utdanningen gir et godt fundament for dette.
Organisering av opplæring
- Utdanningen kan gjennomføres som stedsbasert eller som nettbasert
- Fagskoleutdanningen består av 3 emner. Emnene tas normalt i rekkefølge
- Fullført utdanning gir 30 studiepoeng
Utdanningen passer for
Utdanningen passer deg med erfaring fra overnattings- og serveringsbransjen som ønsker eller allerede besitter en lederrolle.
Eksamen
Hvert emne avsluttes med en eksamen. Eksamensformen framgår i den enkelte studieplanen.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
For opptak til fagskoleutdanning kreves det fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev. Av dokumentasjon kreves både fagbrev og vitnemål/kompetansebevis fra videregående opplæring.
Eller
Søkere som er 23 år eller eldre i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse. Med realkompetanse menes all form for formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid. Realkompetanse vurderes ut fra innlevert skriftlig dokumentasjon.
For mer informasjon om opptakskrav til den enkelte utdanning, se www.tirna.no
Sluttkompetanse
- Renholdsoperatørfaget
- Kokkfaget
- Servitørfaget
- Reiselivsfaget
- Salgsfaget
- Service- og administrasjonsfaget