Nøkkelinformasjon
Nivå
Semester
Kostnader
Fagkurset er GRATIS
Studieform
Undervisning ved lærestedetStudietempo
DeltidOppstartsdato
Fleksibel oppstartOm studiet
Har du praksis fra fra kjøkken i hotell- eller restaurantnæringen kan du formalisere din kompetanse, og styrke dine karrieremuligheter i en bransje som verdsetter ansatte med forståelse av gjesters ulike behov og ønsker samtidig som den ansatte har innsikt i sammenhengen mellom vårt tids ressursbruk og behovet for å ivareta ressurser for framtidige generasjoner. Fagkurset er ditt første skritt på veien mot fagbrev og nye muligheter!
Vg3 kokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av mat og måltider i tråd med lokale, samiske, norske og internasjonale mattradisjoner og trender. Faget handler videre om planlegging av menyer etter sesong, anledning og kunders forventninger, grunnleggende tilberedningsmetoder og sensorikk. Vg3 kokkfaget skal bidra til å fremme mat- og drikkeglede, lokale spesialiteter og forvaltning av matkulturer og tradisjoner. Faget skal også bidra til å utvikle selvstendige, samarbeidende og omstillingsdyktige fagarbeidere i et arbeidsliv i endring.
Studiets oppbygging
Dette fagkurset i kokkefaget skal forberede deg til den teoretiske eksamen som privatist og har tre kjerneelementer:
- Kvalitet og trygg mat
- Bærekraftig produksjon
- Arbeidsliv og yrkesidentitet
Undervisningsopplegg
Undervisningen gjennomføres i klasserom i Moss på kveldstid.
Opptakskrav
Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men på kurs finansiert av fylkeskommunen må du ha 4 års praksis fra yrket.
Anbefalt forhåndskunnskap
Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 nivå, eller høyere.