Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Master, 5 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: LÆREAL
Poenggrenser 2022:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 78
Søknadskode (SO): 194843

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

15. mars 2023.

Om studiet

Teknologi og naturvitenskap er helt essensielt for å kunne nå klimamålene og endre samfunnet i rett retning. Det begynner med læreren som virkelig kan gjøre en forskjell.

Realfagslæreren gir ungdom mange muligheter, og sørger for at samfunnet får kompetansen som trengs for å løse fremtidens utfordringer. Realfag åpner opp for en verden av utdanningsmuligheter.

Du får et solid grunnlag i to realfag, og fordyper deg i ett av dem. Du kan velge mellom disse fagkombinasjonene: biologi og kjemi, matematikk og biologi, matematikk og fysikk, matematikk og informatikk eller matematikk og kjemi. Sammen med en solid pedagogisk kompetanse kan du bli den gode realfagslæreren.

Flere korte praksisperioder gir deg et godt innblikk i hvordan det er å være lærer. Det et skrikende behov for realfagslærere! Studiet gir deg en solid og faglig bakgrunn med flere yrkesmuligheter.

Du blir kvalifisert til å jobbe som lærer på ungdomskolen og lektor i videregående skole. Du kan også jobbe med formidling, rådgivning, forskning eller som leder i offentlig eller privat næringsliv. Du får en utdanning som er relevant for samfunnet og en jobb med mening.

Etter en master er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.).

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Master i realfag / lektor

Alle utdanninger innen