Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Master, 5 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: LÆREAL
Poenggrenser 2023:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 65
Søknadskode (SO): 194843

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

9. februar 2024.

Om studiet

Som realfagslærer har du en viktig rolle i å legge grunnlaget for neste generasjon ingeniører, leger og forskere. Realfag er avgjørende for å løse de globale utfordringene vi står overfor, og du kan bidra til å gjøre en forskjell. Realfagslærere har en unik mulighet til å inspirere og motivere ungdommer til å bli engasjert i realfag. Du får et solid grunnlag i to realfag, og fordyper deg i ett av dem.

Du kan velge mellom disse fagkombinasjonene: biologi og kjemi, matematikk og biologi, matematikk og fysikk, matematikk og informatikk eller matematikk og kjemi. Sammen med en solid pedagogisk kompetanse kan du bli den gode realfagslæreren. Flere korte praksisperioder gir deg et godt innblikk i hvordan det er å være lærer. Det er en stor etterspørsel etter både realfagslærere og personer med realfagsbakgrunn.

Studiet gir deg en solid og faglig bakgrunn med flere yrkesmuligheter. Du blir kvalifisert til å jobbe som lærer på ungdomskolen og lektor i videregående skole. Du kan også jobbe med formidling, rådgivning, forskning eller som leder i offentlig eller privat næringsliv. Du får en utdanning som er relevant for samfunnet og en jobb med mening. Etter en master er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.).

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Master i realfag / lektor

Alle utdanninger innen