Fakta

Sted:
Gjøvik
Studietype:
Erfaringsbasert master
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
90

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

9. februar 2024.

Om studiet

Jobber du med informasjonssikkerhet, digital etterforskning eller cyberkriminalitet?

Med denne erfaringsbaserte mastergraden i informasjonssikkerhet lærer du hvordan du kan håndtere og forebygge cyberangrep for å styrke samfunnssikkerheten.

Den teknologiske utviklingen fører med seg flere sårbarheter, risikoer og utfordringer. Flere får hacking, digital svindel, datainnbrudd, cyberangrep og cyberspionasje som sitt levebrød. Alt og alle kan bli hacket og de profesjonelle datakriminelle kan kreve løsepenger i kryptovaluta. Det fører til et økende behov for forståelse og håndtering av cyber-risiko.

Du lærer hvordan du bygger trygge og solide informasjonssystemer og sikre tilgjengeligheten av pålitelig informasjon. Studiet egner seg for deg som har interesse for datakriminalitet, sikring og analyse av elektroniske spor eller cyberangrep. Du blir kvalifisert til å jobbe med kritisk infrastruktur, sikkerhetsledelse og beredskapsarbeid med hendelsesrespons.

Masterprogrammet er erfaringsbasert og tilrettelagt for å ta ved siden av jobb og krever to års partisk arbeidserfaring. Studiet er et 3-årig deltidsstudium som er nettbasert, men enkelte emner er samlingsbaserte.

Studieprogrammet undervises på engelsk. Etter et masterprogram er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.).

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Master in Information Security

Alle utdanninger innen