Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

9. februar 2024.

Om studiet

Hvordan gjøre fremtiden grønnere og mer elektrisk? Klimautfordringen er vår tids kanskje største utfordring, og den er nær knyttet til vår bruk av energi. Fornuftig og effektiv bruk av våre energiressurser er derfor av stor betydning.

Dette er studiet for deg som vil utvikle effektive og miljøvennlige energiløsninger. Studiet gir deg et solid faglig grunnlag for å designe bærekraftige energisystemer.

Du lærer hvordan teknologien kan brukes for å møte samfunnets økende behov for grønn energi. Når samfunnet elektrifiseres og digitaliseres, er vi helt avhengig av flere og bedre energiløsninger.

For å løse energi- og miljøspørsmålene må du være interessert i matematikk, IT og fysikk. Miljøperspektivet sikres gjennom å lære om fornybar energiproduksjon, renseteknologier, effektiv energibruk i industri og bygninger, og miljøvennlige fremdriftssystemer i transportsektoren.

Som energi- og miljøingeniør bidrar du fremtidens kraftfordringer. Du kan jobbe med energirådgivning, energiforsyning, teknisk- og økonomisk planlegging, prosjektering, kraftomsetning og produktutvikling.

Etter en master er det mulig å ta en doktorgradsutdanning (ph.d.).

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Master i ingeniørfag