Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Årsstudium
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2023:
  • 47.90 (primær)
  • 52.70 (ordinær)
Studieplasser: 40
Søknadskode (SO): 194508

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

9. februar 2024.

Om studiet

Ønsker du å vite mer om hvordan kroppen leverer fysiske prestasjoner i idrett, hvordan vi lærer nye ferdigheter eller hvordan fysisk aktivitet bidrar til bedre helse? Da er et årsstudium i bevegelsesvitenskap noe for deg!

Bevegelsesvitenskap er studiet av mennesket i fysisk aktivitet og kroppens bevegelser studeres i et tverrfaglig perspektiv, som kombinerer og integrerer helsefaglige, naturvitenskapelige og metodiske aspekter ved fysisk aktivitet.

Årsstudiet i bevegelsesvitenskap er bygd opp for å kunne kombineres med andre fagområder, enten som et breddeår i andre bachelorgrader som for eksempel idrettsvitenskap, eller som et faglig supplement til profesjonsutdanninger som fysioterapi og medisin. Studiet vil også passe for deg som har bakgrunn fra treningssenterbransjen, som er trener eller kommer fra andre nærliggende utdanninger og som ønsker en mer naturvitenskapelig forankring til fagfeltet ditt.

Årsstudiet vil ha felles emner og studieplan med første studieår ved bachelorprogrammet i bevegelsesvitenskap, og inkluderer fysiologi, anatomi, motorikk, fysisk aktivitet og helse, og trening og prestasjon. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper ut over generell studiekompetanse fra videregående skole for å studere bevegelsesvitenskap på lavere nivå ved NTNU.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Årsstudium i bevegelsesvitenskap

Alle utdanninger innen