Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Bergen
Oslo

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.0

Semester

4

Kostnader

Sjekk nettsidene

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

Løpende

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Ved å studere filmproduksjon på Noroff får du en grundig opplæring i det å være filmarbeider. Du jobber kontinuerlig på studentproduksjoner og får en grundig opplæring i det beste utstyret som filmbransjen bruker i dag.

Mulighetene for filmarbeidere er mange. Vil du jobbe som filmregissør, manusforfatter eller filmprodusent? Er foto din store interesse, eller er det klipp og lydarbeid som passer deg best? På Noroff kan du fordype deg innen disse fagområdene. I tillegg vil du også få innsikt i flere andre fagområder innen film og tv produksjon som innspillingsleder, script, grip, produksjons assistent m.fl.

filmproduksjon

I løpet av det første studieåret prøver du deg i ulike fagfunksjoner, og bestemmer deg for hvilken du ønsker å fordype deg i på andre studieåret. Studiet lærer deg prinsippene for å produsere gode filmer, og gir deg verktøyene du trenger for å finne din plass i filmbransjen. Filmproduksjon ved Noroff er et praktisk studium, og hovedmålet er at du skal ut i filmbransjen og være en kompetent fagarbeider.

Vi bruker profesjonelt produksjonsutstyr i undervisningen som du møter igjen og har erfaring med når du kommer ut i arbeidslivet. Filmproduksjons studiet ved Noroff er et av de filmstudiene i Scandinavia hvor en produserer og jobber på flest produksjoner i løpet av studietiden.

Undervisningsopplegg

Studiet starter med opplæring i teknisk arbeidsflyt. Her lærer du prosessen i opptak og etterarbeid. Det gis innføring i kamerateknikk, grunnleggende fortellerteknikk og redigeringsprogramvare.

Videre gis det en grundig innføring i produksjonsprosessen, der du lærer om de ulike fagfunksjonene og samarbeidet som må til for å produsere film. Studentene lærer hvordan man i praksis arbeider som et filmteam, og lager flere filmer i ulike sjangre det første studieåret.

På andre studieåret fordyper du deg i ønsket fagretning. De tre fagfordypningene en kan velge er:

  • Manus - Regi - Produsent
  • Foto - Lys
  • Klipp - Lyd

Undervisningen er i hovedsak felles, men det gis også fagspesifikke forelesninger og workshops. Studentene på andreåret kan produsere episodiske filmer, fiksjonsfilmer, reklamefilmer, musikkvideoer, oppdragsfilmer og egenvalgt kunstfilm.

Både på første året og andre året samarbeider vi tverrfaglig med studenter fra lyd- og musikkproduksjon om lyddesign og filmmusikk.

På denne måten forberedes du til en yrkeskarriere i filmbransjen.

Opptakskrav

Noroff har løpende opptak og søknadene behandles derfor i den rekkefølgen de kommer inn. Det vil si at jo tidligere du søker, desto tidligere kan du sikre deg studieplass.

For å kvalifisere deg for studiet må du ha generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. 

Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no for å søke opptak.

Karrieremuligheter

Etterspørsel etter filmarbeidere har økt de siste årene da flere strømmetjenester produserer flere serier og filmer en noen gang før. Gjennom studiet vil du kunne spesialisere deg innen en fagfunksjon og få en innsikt i flere fagfunksjoner som etterspørres i film- og TV-bransjen. Flere av våre tidligere studenter har jobbet på de største norske og internasjonale film og TV produksjoner som lages i Norge i dag. Noroff filmstudenter har meget høy annerkjennelse i filmbransjen ifølge Norsk filmforbund.

Tidligere studenter jobber også med reklamefilm, musikkvideo eller oppdragsfilm. Mange jobber med disse formatene om hverandre. Flere av våre tidligere studenter har gått sammen og startet egne produksjonsselskaper.

Alle utdanninger innen