Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Bergen
Oslo

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.0

Semester

4

Kostnader

Sjekk nettsidene

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

Løpende

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

Det produseres mange filmer og TV-serier i Norge. TV-kanaler og nye medier trenger kontinuerlig nytt norskprodusert innhold. Mulighetene for filmskapere er mange. Vil du jobbe som filmregissør, manusforfatter eller filmprodusent? Er foto din store interesse, eller er det klipp og lydarbeid som passer deg best? På Noroff vil du lære om alle disse fagområdene.

Bildet er fjernet.

I løpet av det første studieåret prøver du deg i ulike fagfunksjoner, og bestemmer deg for hvilken du ønsker å fordype deg i på andreåret. Studiet lærer deg prinsippene for å produsere gode filmer, og gir deg verktøyene du trenger for å finne din plass i filmbransjen. Filmproduksjon er et praktisk studium, og hovedmålet er at du skal ut i filmbransjen og være en kompetent fagarbeider.

Faglærerne hos Noroff har solid erfaring fra norsk film- og TV-produksjon, og har et stort nettverk i bransjen. De har også vunnet en rekke priser for sitt filmarbeid og de fleste har en aktiv filmkarriere ved siden av lærerjobben. Dette gjør at du som student blir undervist av mennesker med oppdatert kunnskap og kompetanse. Vi henter også inn spennende gjesteforelesere med spisskompetanse på ulike fagområder.

Vi bruker profesjonelt produksjonsutstyr i undervisningen som du møter igjen, og har erfaring med, når du kommer ut i arbeidslivet.

Undervisningsopplegg

Studiet er toårig. Det starter med opplæring i teknisk arbeidsflyt. Her lærer du prosessen i opptak og etterarbeid. Det gis innføring i kamerateknikk, grunnleggende fortellerteknikk og redigeringsprogramvare.

Videre gis det en grundig innføring i produksjonsprosessen, der du lærer om de ulike fagfunksjonene og samarbeidet som må til for å produsere film. Studentene lærer hvordan man i praksis arbeider som et filmteam, og lager seks filmer i ulike sjangre det første studieåret.

På andreåret søker studentene seg inn på ønsket fagretning. Hvis det gis tilbud om plass på ønsket fagretning, fordyper studentene seg i denne igjennom året, men jobber også i støttefunksjoner for hverandre. På denne måten forberedes de til en yrkeskarriere i filmbransjen. De fire fagområdene er produsent/produksjonsleder, regissør/manusforfatter, fotograf/lys og klipp/lyd. Undervisningen er i hovedsak felles, men det gis også fagspesifikke forelesninger og workshops. Studentene produserer to fiksjonsfilmer, en reklame og to formoppgaver det andre studieåret.

Opptakskrav

Fullført treårig videregående skole eller realkompetanse.

Opptaksinformasjon

Løpende opptak. Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no for å søke opptak.

Karrieremuligheter

Gjennom studiet vil du få en solid og grunnleggende forståelse for filmproduksjon, og du får spesialisere deg innen en fagfunksjon som etterspørres i film- og TV-bransjen. Svært mange av våre studenter ender opp med relevant arbeid.

Tidligere studenter jobber med TV, filmproduksjon, reklamefilm eller oppdragsfilm. Mange jobber også med alle disse formatene om hverandre. Flere har startet egne produksjonsselskaper.

Alle utdanninger innen