Fakta

Lærested:
Sted:
Bodø
Levanger
Studietype:
Lavere nivå
Studieform: Undervisning ved lærestedet, samlingsbasert
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
30

Informasjon er oppdatert av Nord universitet

.

Om studiet

Vil du fordype deg i mat og måltiders kulturelle og miljømessige dimensjoner, i matkultur og i bærekraft i mat og helse? Vi tilbyr en fleksibel og desentralisert videreutdanning i mat og helse, skreddersydd for deg som allerede underviser i faget i skolen. Mat og helse er et svært viktig fag i grunnskolen, både for folkehelse og livsmestring.Er du klar for å få mer kompetanse i mat og helse? Søk Mat og helse 2 hos oss!Dersom du ikke har mulighet til å ta hele studiet, er det også mulig å ta en modul (15 studiepoeng) om gangen, og søke opptak enten til høstsemesteret eller til vårsemesteret.Mer informasjon om enkeltemneopptak og frister

Formålet med mat og helse 2 er å utdanne kompetente, trygge og reflekterte lærere i mat og helse.

Studiet består av to uavhengige moduler, hver på 15 studiepoeng. Modulen «Mat og måltiders miljømessige dimensjon: bærekraft i mat og helse» går på høstsemesteret, mens modulen «Mat og matkultur: Mat og måltiders kulturelle dimensjoner» tilbys på vårsemesteret.

Modulene gir til sammen 30 studiepoeng i mat og helse 2. Hver modul består av to samlinger à 3 dager (onsdag-fredag), samt digital undervisning hver torsdag (kl. 14.15-16). Samlingene blir avholdt i september og november på høstsemesteret, og i februar og april på vårsemesteret.

Opptaksinformasjon

Søker må ha fullført min 180 stp. lærerutdanning.

Søker må ha fullført og bestått mat og helse 1 eller tilsvarende på grunnleggende nivå.

Ved flere søkere enn antall studieplasser, vil søkere med fullført mat og helse 1 prioriteres.

Søkere må dokumentere et ansettelsesforhold i en skole.

Hvis du ikke er ansatt i en skole må du dokumentere at du har mulighet til å gjennomføre praktiske oppgaver i mat og helse ved en skole mens du gjennomfører videreutdanningen. Ansettelsesforhold / mulighet for praksis dokumenteres med en stemplet og signert attest fra arbeidsgiver. Ved flere søkere enn antall studieplasser, vil søkere som har et ansettelsesforhold i en skole bli prioritert.

Kvalifikasjon/tittel

Generell Kvalifikasjon 30 SP