Fakta
Informasjon er oppdatert av Nord universitet
.
Om studiet
Alle virksomheter er i større eller mindre grad avhengig av input fra en rekke underleverandører for å kunne produsere egne varer og tjenester. En kompetent styring av anskaffelsesprosessen er en viktig kilde til kontroll med produksjonen og dermed også virksomhetens økonomiske resultater. Studiet er rettet inn mot ledelse av anskaffelsesarbeidet, og gir en innføring i sentrale emner i virksomhetens anskaffelsesprosess. Kurset er 100% nettbasert. Sentrale emner gjennomgås i korte undervisningsvideoer, med påfølgende videoseminarer kombinert med oppgaver/øvinger.
Alle virksomheter er i større eller mindre grad avhengig av input fra en rekke underleverandører for å kunne produsere egne varer og tjenester. En kompetent styring av anskaffelsesprosessen er en viktig kilde til kontroll med produksjonen og dermed også virksomhetens økonomiske resultater. Erfaringer viser at virksomheter har store forbedringspotensialer når det gjelder organisering og ledelse av anskaffelsesarbeidet. Studiet er rettet inn mot ledelse av anskaffelsesarbeidet i virksomheten. Målet er å bidra til å gi innsikt i, og utvikle ferdighetene innenfor sentrale elementer i denne prosessen. Vi har valgt å vektlegge innkjøpsledelse, hvor utfordringen både er å ha overblikk og styring med hele innkjøpsprosessen. Dernest vektlegges å utvikle ferdighetene knyttet til forhandling- og beslutningstaking. Et tredje element er knyttet til behovsanalysen, som kan være av avgjørende betydning i en anskaffelsesprosess. Et fjerde element er knyttet til utfordringer med innovative og sirkulære anskaffelser, som representerer en ny utfordring for innkjøpere. Hovedmålet er at vi gjennom studiet skal bidra til en bevisstgjøring omkring sentrale emner i anskaffelsesarbeidet.
Sentrale emner gjennomgås i korte undervisningsvideoer, med påfølgende videoseminarer kombinert med oppgaver/øvinger. For hvert emne vil det være tre videoseminarer på ca 3 timer. Antall undervisningsvideoer kan variere fra emne til emne, men den enkelte videoen vil typisk ha en varighet på 10-20 minutter.
Undervisningsopplegg
Opptaksinformasjon
Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse
Søkere som ikke har generell studiekompetanse og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse
I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse gjelder følgende krav for dette studieprogrammet:
Relevant yrkeserfaring: Lønnet arbeid tilfredsstiller kravet om yrkeserfaring. Ved rangering av søkere prioriteres søkere med arbeidserfaring fra fagområdet økonomi.
Læringsutbytte
Etter fullført studium skal kandidaten ha oppnådd følgende læringsutbytte:
Kunnskap
Kandidaten
har bred kunnskap om sentrale tema i anskaffelsesprosessen
har bred kunnskap om sentrale begreper i anskaffelsesprosessen
kan beskrive sentrale elementer i en anskaffelsesprosess
Ferdigheter
Kandidaten
kan analysere og forklare sentrale forhold i en anskaffelsesprosess
kan identifisere sentrale anskaffelsesmessige problemstillinger
vurdere og bidra til utvikling av anskaffelsessprosesser
Generell kompetanse
Kandidaten
kan med hjelp av anskaffelsesteori forstå og reflektere selvstendig over ulike forhold i anskaffelsesprosessen både i privat og offentlig sektor, og delta både skriftlig og muntlig i en debatt omkring håndtering av anskaffelsesprosesser
kan gjøre rede for sentrale faglig-etiske problemstillinger
Karrieremuligheter
Utveksling
Det er ikke lagt opp til utveksling i studieprogrammet.