Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
Studieform
NettstudiumStudietempo
Heltid, deltidOppstartsdato
Fleksibel oppstartOm studiet
Manuskript – Lær å skrive manuskript når og hvor du vil – i et sosialt miljø med personlig oppfølging og gode lærere. Start når du vil og få tilgang til kurset i 180 dager. Alle læremidlene inngår i kursprisen.
Manuskript – skrivekurs for deg som vil bli forfatter
Bli forfatter – ta skrivekurs på nett.
Manuskript inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk og er det siste av våre fem norske skrivekurs på Forfatterskolen: Skrivekurs I, Skrivekurs II, Mesterklasse, Fortellervinkler og Manuskript. Om du ønsker å ta alle de tre første skrivekursene, kan Forfatterkurs være et godt alternativ.
Manuskript er kurset for deg som vil skrive bok, arbeider med et manuskript og drømmer om å bli forfatter. Ønsker du å få publisert manuskriptet ditt? Eller har du fått det i retur fra en forlegger? Da er Manuskript kurset for deg. Du får din egen skrivecoach som hjelper deg fra ide til ferdig manuskript og gir deg gode råd og tilbakemeldinger underveis. Kurset inneholder konkrete oppgaver og veiledning om handlingen, persongalleriet, den dramatiske strukturen, kjøreplanen og baksideteksten.
Varighet: Start når du vil. Du får tilgang til kurset i 180 dager fra den dagen du melder deg på. Kurset tilsvarer ca. 160 timer effektivt arbeidsinnsats.
Læremidler: Alle læremidlene er på nettet og inngår i kursprisen.
Målgruppe: Skrivekurset er utviklet for deg som vil bli forfatter og drømmer om å utgi en roman eller et annet skjønnlitterært verk.
Krav til forkunnskaper: Du bør ha kunnskaper og ferdigheter på samme nivå som om du har fullført våre 4 innledende skrivekurs.
Karakterer og kursbevis: Innsendingene og kurset karaktersettes med Bestått eller Må kompletteres. Når alle innsendingene er bestått, vil du få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook og LinkedIn. Vi har fått tillatelse til å dele Kristin Manger Lindners kursbevis som et eksempel.
Om du ønsker det, kan du ta del i vårt læringsfellesskap ved å svare på tankedelingsoppgavene og være åpen for dialog med de andre kursdeltakerne.
Sammen med dette kurset har du også tilgang til NooAs Writers´ Lounge der du kan dele dine arbeider, kommentarer og spørsmål med deltakere i de andre skrivekursene – og hva som skal til for å bli forfatter.
Kursbeskrivelse: Dette skrivekurset er for deg som drømmer om å bli forfatter. Det har fem studieenheter som tar for seg de innledende fasene i arbeidet med et manuskript. Du får hjelp med å utarbeide handlingen, persongalleriet, den dramatiske strukturen, kjøreplanen og baksideteksten. I tillegg er det tre åpne konsultasjoner der du kan få tilbakemeldinger på konkrete spørsmål og problemstillinger rundt manuskriptet du arbeider med. Du kan fullføre i ditt eget tempo, når det passer deg. Du kan starte når du vil og får tilgang til kurset i 180 dager.
Hver studieenhet består av noe teori, en tankedelingsoppgave og en innsendingsoppgave. Gjennom tankedelingsoppgavene kan du få gode tips og ideer fra de andre kursdeltakerne. Innsendingsoppgavene besvarer du i et eget dokument som skal lastes opp via kurssidene. Læreren din vil gi deg tilbakemelding og gode råd om besvarelsene.
I den første studieenheten fokuserer vi på baksideteksten. Vi begynner altså med å forsøke å selge boken. For å få en fornemmelse av bokens helhet, tenker vi oss at den allerede er skrevet. I innsendingsoppgaven skal du skrive en innbydende baksidetekst slik at alle som leser den straks vil løpe å kjøpe boken. I tankedelingsoppgavene vil vi gjerne høre hva som inspirerer deg til å skrive bok.
I den andre studieenheten tar vi for oss handlingen i boken. Arbeidet med å skrive handlingen er den første og viktigste overgangen fra ide til handling. Innsendingen handler derfor om å skrive et referat av handlingen, og i tankedelingen skal du reflektere over hva du trenger mest hjelp til for å realisere bokprosjektet.
Den tredje studieenheten etablerer persongalleriet. Det er viktig at vi kjenner karakterene i boken godt. Så snart vi begynner å skrive, oppdager vi at de har sine egne liv. I innsendingsoppgaven skal du derfor beskrive persongalleriet i boken din. I tankedelingsoppgaven skal du bli bevisst på hvilke ressurser som er mest nyttige for deg i skrivearbeidet.
Den fjerde studieenheten tar for seg den dramatiske strukturen i manuskriptet. Det handler om å lage en plan for hvor lang romanen skal være, hvilke kapitler som skal skrives, en linje historien kan følge og et punkt i handlingens horisont som vi vil sikte mot. Innsendingsoppgaven handler derfor om å beskrive den dramatiske strukturen. Tankedelingsoppgaven handler om IKT-verktøy som du kan ha nytte av i arbeidet med manuskriptet.
Den femte studieenheten dreier seg om kjøreplanen og romanens første kapittel. Du skal levere din kjøreplan i innsendingsoppgaven, og i tankedelingen skal du fortelle hvilke hjelpere du gjerne vil ha med i det videre arbeidet med manuskriptet.
I tillegg til disse fem studieenhetene som hjelper deg å komme i gang med manuskriptet og strukturere arbeidet, inneholder kurset tre åpne konsultasjoner i det videre arbeidet frem mot ferdig manuskript. Vi anbefaler at du lager en plan for når og på hvilket stadium i arbeidet du ønsker å benytte deg av disse tre konsultasjonene.
Opptaksinformasjon
Start når du vil og få tilgang til kurset i 180 dager.
Gjør som 2400 brukere i 40 land og registrer deg i NooAs læringsportal.