Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Nettkurs

Nivå

Fag- og svennebrev

Kostnader

17 900

Studieform

Nettstudium

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Om studiet

Kokkfaget er utviklet for voksne mennesker som vil ta fagbrev som praksiskandidat. Kokkfaget på NooA videregående skole består av de tre nettkursene: Råvarer og produksjon, Menylære og Hygiene, kvalitetssikring og miljø i kokkfaget.

Råvarer og produksjon

Kurset handler om behandling og utnyttelse av råvarer og hel- og halvfabrikater. Råvarenes egenskaper og bruksområder står sentralt. Kurset omfatter også planlegging av måltider med vekt på smaksopplevelse, sensorikk, estetikk, ernæring og økonomi. Arbeidsteknikker, produksjonsmetoder og oppbevaring, god ressursutnyttelse og effektiv og økonomisk drift inngår.

Menylære

Kurset handler om planlegging av menyer til daglig drift og ved spesielle anledninger for ulike grupper ut fra religion og levevaner. Videre omfatter det spesialkost, tilpasning og bruk av oppskrifter og porsjonsberegning. Riktig bruk av fagterminologi inngår.

Hygiene, kvalitetssikring og miljø i kokkfaget

Kurset handler om mattrygghet i alle ledd: valg av leverandør, varemottak, lagring, bearbeiding og produksjon, anretning og servering av måltider. Det omfatter gjeldende regelverk og kvalitetsstyringssystemer med vekt på produksjonshygiene, næringsmiddelhygiene og personlig hygiene. Det handler også om organisering, arbeidsforhold, økonomisk resultat, service, samarbeid og kommunikasjon. Det omfatter videre etikk, helse, miljø og sikkerhet og relevante regelverk.

Kokk

Opptakskrav

Det er ingen opptakskrav til dette kurset, men du bør ha norskunnskaper på minimum nivå B1 eller tilsvarende.

Kvalifikasjon/tittel

Kokk