Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Nettkurs

Nivå

Annen utdanning

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Om studiet

Lær om helse når og hvor du vil på Helseskolen – i et sosialt miljø med personlig oppfølging og gode lærere. Start i dag på nettskolen som følger din timeplan.

Kurs på Helseskolen

 

 

 

 

Helhetlig helse handler om helse, ernæring og livsstil. Kurset gir en innføring i ernæring, matkvalitet og hvordan mat påvirker kroppen vår. Det fokuserer på en sunn livsstil med aktivitet, hvile og stresshåndtering. Kurset gir en innføring i enkle mindfulnessøvelser og stimulerer din mentale innstilling for å gjennomføre endringer. Kurset bidrar til å øke din bevissthet om å iverksette gode tiltak for din helse.

Kurset hjelper deg å skape en livsstil der balanse mellom kosthold, aktivitet og hvile gir et godt grunnlag for god helse i hverdagen.

Medikamentregning består av teori med interaktive oppgaver hvor du kan prøve ut dine kunnskaper underveis. I tillegg får du et kompendium og tilgang til en testbank.

Kommunikasjon og samhandling (HEA) handler om hvordan kommunikasjon mellom mennesker kan fremme helse og sosial utvikling. Empati, respekt og toleranse som grunnleggende verdier for den enkeltes selvfølelse og integritet står sentralt. Du skal kunne ulike kommunikasjonsteknikker og konflikthåndtering. Objektiv observasjon, korrekt tilbakemelding, relevant regelverk om taushetsplikt og personvern inngår også.

Helsefremmende arbeid (HEA) skal gi kunnskap og forståelse av helseaspektene man kommer bort i som helsefagarbeider. Det handler om hva levevaner, fysisk aktivitet og kosthold betyr for å forebygge sykdom og fremme fysisk og psykisk helse. Videre handler det om å yte profesjonell helsehjelp, pleie, omsorg og aktiviteter som fremmer mestring, helse, trivsel og livskvalitet. Grunnleggende sykepleie er også sentralt i arbeidet. Du skal kunne praktiske hygienetiltak og forebygging av smitte. Videre skal du kunne sammenhengen mellom kroppens oppbygging og funksjoner, samt sykdomslære. Kultur som helsefremmende og mobiliserende tiltak, HMS, førstehjelp og forebygging av belastningslidelser er også områder som skal kunnes.

Ytkesutøvelse (HEA) skal gi kunnskap og forståelse for hvordan en helsefagarbeider skal utøve yrket. Det handler om hvordan det helhetlige menneskesynet skal ivaretas. Planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid er sentralt i arbeidet. Videre skal du kunne relevant regelverk og yrkesetikk. Helsefagarbeiderens rolle og ansvar i samarbeid med andre yrkesgrupper er også et sentralt emne. Du får også opplæring i ulike planer som brukes i helse- og sosialsektoren, dokumentasjon og gjennomføring av helse- omsorgs- og sosialtiltak.