Nøkkelinformasjon

Image
Image

Studiested

Nettkurs

Organisering

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Lær om helhetlig helse når og hvor du vil – i et sosialt miljø med personlig oppfølging og gode lærere. Start i dag på nettskolen som følger din timeplan.

Helhetlig helse

Elektroniske utmerkelser - Helhetlig helse

Helhetlig helse er et av nettkursene på Helseskolen.

Helhetlig helse handler om helse, ernæring og livsstil. Kurset gir en innføring i ernæring, matkvalitet og hvordan mat påvirker kroppen vår. Det fokuserer på en sunn livsstil med aktivitet, hvile og stresshåndtering. Kurset i helhetlig helse gir en innføring i enkle øvelser i mindfulness og stimulerer din mentale innstilling for å gjennomføre endringer. Kurset bidrar til å øke din bevissthet om å iverksette gode tiltak for din helse.

Kurset i helhetlig helse hjelper deg å skape en livsstil der balanse mellom kosthold, aktivitet og hvile gir et godt grunnlag for god helse i hverdagen.

Pris for kurset i helhetlig helse: NOK 3600. Om du melder deg på, kan du få med en partner eller venn for NOK 1800 ved å sende hans eller hennes navn og e-postadresse til post@nooa.no

Alle læremidler inngår i kursprisen: Alt kursinnhold med oppgaver er tilgjengelig fra kursets nettsider. Vi anbefaler også Kaisa Hafredals blogg: Balanseihverdagen.no.

Varighet: Start når du vil. Du får tilgang til kurset i 180 dager fra den dagen du melder deg på.

Målgruppe: Kurset er utviklet for alle som ønsker å øke sin kunnskap om helse og ernæring. Det passer for deg som ønsker bedre helse og økt livskvalitet.

Hva målet med kurset i helhetlig helse er: Skape balanse i hverdagen med en sunn livsstil! Kunnskapen du vil få igjennom kurset er hvordan du kan etablere et godt næringsinntak som vil gi deg bedre helse, mer energi og overskudd. Kurset gir en innføring i hvordan balansere aktivitet og hvile som vil øke din prestasjon fysisk og mentalt.

Krav til forkunnskaper: Ingen spesielle.

Tilbakemeldinger og kursbevis: Hver studieenhet har en innsendingsoppgave som læreren kommenterer og vurderer. Når alle innsendingene er bestått, vil du få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook og LinkedIn.

Helhetlig helse er delt opp i følgende syv studieenheter:

 1. Innføring i grunnleggende ernæring – karbohydrater, proteiner og fett
 2. Hvordan mat og drikke påvirker kroppen – fordøyelse og blodsukker
 3. Matkvalitet og bevisstgjøring – mindful eating
 4. Terapeutisk mat – urter og medisinsk mat
 5. Fysisk aktivitet – finn din aktivitet, naturopplevelser
 6. Mindfulness og stresshåndtering – hvile, søvn og stress
 7. Mental innstilling – motivasjon og engasjement

Hver studieenhet består av:

 • Lærestoff om emnet
 • Tips og inspirasjon innenfor emnet
 • Anbefalte lenker
 • Refleksjoner for å øke bevisstheten om emnet
 • Obligatorisk innsendingsoppgave som kommenteres av lærer
 • Valgfrie tankedelingsoppgaver der du kan dele dine tanker med andre studenter