Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

NKI Nettstudier

Nivå

Lærefag

Semester

2

Kostnader

22500

Organisering

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Dette er utdanningen for deg som ønsker fagbrev som tømrer, og som har lang arbeidserfaring innen faget. Som tømrer kan du få jobb i tømrer-, entreprenør- eller byggefirmaer, og sentrale arbeidsområder er bygging og montering av ulike typer trekonstruksjoner.

Denne utdanningen forbereder deg til den teoretiske delen av fagprøven. Arbeidet som tømrer er allsidig, og krever i tillegg nøyaktighet, gode materialkunnskaper, praktisk sans og gode kommunikasjonsevner.

Har du lang yrkespraksis og er kvalifisert til å ta fagprøven som praksiskandidat, kan du velge dette studiet. Har du lite eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien via yrkesfaglig videregående skole, med Bygg- og anleggsteknikk Vg1 og Byggteknikk Vg2.

 

Studiets oppbygging

Undervisningsopplegg

Studiet tilbys som en fleksibel nettbasert undervisning.

Opptaksinformasjon

NKI har studiestart hver dag, hele året. Når vi har registrert din bestilling, mottar du passord til Nettskolen - og du er i gang!

Læringsutbytte

Programfagene tar utgangspunkt i kompetansemålene fra læreplanen BYG2-02.

For Tømrerfaget kreves en særskilt teoretisk fordypning i henhold til læreplanen for Vg3 Opplæring i bedrift – Tømrerfaget (TMF3-01)

Anbefalt forhåndskunnskap

Studiet er beregnet for dem som har flere års praksis (praksiskandidat). Praksis kan opparbeides mens du studerer. Har du lite praksis, må du gå som privatist. Se Bygg- og anleggsteknikk Vg1og Byggteknikk Vg2.

Karrieremuligheter

Fagbrev som tømrer gir deg jobbmuligheter innenfor bygg og montering av ulike typer trekonstruksjoner. Det kan f.eks. være konstruksjons- og innredningsarbeid i bygninger, produksjon og montering av elementer og moduler, lafting, rehabilitering og vedlikehold av bygninger.

Kvalifikasjon/tittel

Tømrerfaget