Fakta
57000
Informasjon oppdatert
27. mai 2025.


Om studiet
Vinkelner på Kulinarisk Akademi. Norges eldste vinkelnerutdannelse med noen av Norges fremste forelesere!
I 2025 vil vinkelnerstudiet struktureres med 10 undervisningsuker som går fra mandag – onsdag. Vi ønsker å sikre kontinuiteten i studiet gjennom sammenhengende studiedager samtidig som studentene enkelt kan kombinere studier med jobb. Oppstart for Vinkelneren 2025 vi være i februar med avsluttende eksamen i november.
Studiet gir en grundig og utfyllende forståelse om de mest relevante aspekter ved vin, brennevin, øl og cider, vinsmaking samt mat og drikke i kombinasjon. Verdens viner og vinlovgivning blir nøye gjennomgått og forklart. Gjennom teori og praktisk smaking får man en uvurderlig kunnskap til å bli gode formidlere og veiledere.
På Kulinarisk Akademi har vi noen av landets fremste forelesere innen vinfaget som sikrer undervisning av høyeste kvalitet. I samspill med noen av landets fremste kokker får du en utdanning med stort fokus på mat og drikke i kombinasjon, som gir rik kompetanse i møte med kommende arbeidsliv. På undervisningsdager vil du alltid få frokost, varm lunsj og frukt sammen med kaffe og te.
Undervisningsopplegg
I 2025 vil vinkelnerstudiet struktureres over 10 undervisningsuker med undervisning fra mandag – onsdag.
Undervisningen starter kl. 09.00 og avsluttes kl. 17.00.
I løpet av vinkelnerutanningen smakes det over 450 ulike drikkevarer.