Fakta

Lærested:
Sted:
Nett
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Nettstudium
Oppstart: Fleksibel oppstart
Studiepoeng:
15
Søknadsfrist: Utdanningen har løpende søknadsfrist

Informasjon oppdatert

19. februar 2025.

Om studiet

Psykiske lidelser og psykisk helsearbeid gir en innføring i de vanligste psykiske lidelsene og i ulike måter å hjelpe mennesker med psykiske helseproblemer på.

Vi har alle en psykisk helse og alle opplever psykiske utfordringer i større eller mindre grad i løpet av livet. Vi snakker gjerne om glidende overganger mellom hva vi forstår som god psykisk helse, psykiske utfordringer og psykisk lidelse. Dette emnet gir en innføring i psykisk helse og psykiske lidelser fra et faglig perspektiv. 

Du vil lære om hva psykisk lidelse er, ulike perspektiver å forstå psykisk lidelse fra, og ulike måter å hjelpe mennesker med psykiske helseproblemer på. Dette innebærer at du får en innføring i de mest sentrale symptomene på ulike psykiske lidelser, du blir introdusert for noen eksempler på terapitilnærminger og du lærer om betydningen av en helhetlig forståelse i arbeid med mennesker. 

Emnet tar for seg symptomforstyrrelser som for eksempel angst, depresjon, spiseforstyrrelser, psykoselidelser og rusmiddelavhengighet. Du vil også lære om personlighetsforstyrrelser og hva som skiller dette fra symptomforstyrrelser. Emnet tar for seg eksempler på terapitilnærminger som kognitiv atferdsterapi, psykodynamisk terapi og mentaliseringsbasert terapi. I tillegg vil du lære om normalperspektivet, brukermedvirkning, recovery, virksomme relasjoner og andre prinsipper innenfor psykisk helsearbeid.

Undervisningsopplegg

Vi bruker læringsportalen Canvas. Her finner du blant annet:  

  • forelesningsvideoer  
  • oversikt over pensum og studieløp  
  • læringsmål  
  • planleggingsverktøy  
  • øvingsoppgaver  
  • innleveringsoppgaver  
  • mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.  

Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.   

Opptakskrav

Se emnets studieside for opptaksinformasjon