Nøkkelinformasjon

Kristianias logo
Kristianias logo

Lærested

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Kostnader

21 300 kr pr semester

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

På dette nettstudiet vil du få kunnskap om helsefremmende og forebyggende arbeid som kan anvendes innenfor skolen og psykisk helsearbeid.

Ønsker du å lære om hva som skaper god og dårlig helse, og hvordan du kan motivere andre til å få en bedre helse? Da er Livsmestring og folkehelse utdanningen for deg. Studiet passer for deg som enten jobber eller har jobbet i skole- eller helsesektoren.

Sosiale ulikheter skaper store helseforskjeller, og psykisk helse og utenforskap er blant våre største folkehelseutfordringer i dag. Både fagfolk og politikere er samstemte om at det er behov for å satse mer på forebyggende arbeid i tiden fremover.

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse innen forebyggende helsearbeid – som kan bidra til at befolkningen som helhet får bedre helse.

Hva lærer du?

I skole- og helsesektoren skal barn og unge, voksne og eldre møte profesjonelle yrkesutøvere med kompetanse og ferdigheter til å hjelpe dem i situasjonen de er i. På studiet vil du lære om de store samfunnsmessige og individuelle utfordringene knyttet til livsmestring og folkehelse, og hvordan du kan jobbe forebyggende og helsefremmende på individ og gruppenivå. Du vil få innsikt i hva som skaper god og dårlig helse, samt hvordan du kan engasjere og motivere andre til en bedre helse.

I løpet av studietiden vil vi blant annet gå i dybden på temaer som: 

  • Folkehelseutfordringer
  • Fysisk aktivitet
  • Psykisk helse
  • Stressmestring
  • Mestringsstrategier
  • Kommunikasjon 

Studiet gir deg kunnskap om hvordan store folkehelseutfordringer kan forebygges. Du vil lære om sammenhengen mellom psykisk og fysisk helse, hva stress og sosiale medier gjør med oss – og hvordan man kan bruke mestringsstrategier og teknikker i hverdagen. Studiet fokuserer i stor grad på hvordan du kan anvende kunnskapen du tilegner deg i arbeid med og i kontakt med andre mennesker.

Folkehelse og livsmestring er et nytt tverrfaglig tema som skal innføres i skolen høsten 2020. Studiet vil gi deg kompetanse innen et tidsaktuelt fagområde, som vi forventer å se en økende etterspørsel etter i tiden fremover.

Undervisningsopplegg

Utdanningen er nettbasert og gjennomføres over to semestre på deltid. Hele klassen har oppstart samtidig. En kveld i uken har du nettsamling med lærer. Du kan se opptak av nettsamlingen når du vil, også om du ikke fikk deltatt på samling.

Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gjennomgås hver uke med beskrivelse av læringsutbytte, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til studieplan, læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan studentene også kommunisere med lærer, medstudenter og administrasjon.

I tillegg får du:

  • Et opplegg som gjør det mulig å ha full jobb og andre forpliktelser ved siden av utdanningen
  • Teknisk veiledning ved behov
  • Personlig oppfølging av lærere og administrasjon

Du leverer obligatoriske oppgaver i løpet av studietiden. De fleste gjøres individuelt, mens enkelte oppgaver løses som grupper. Oppgavene må fullføres og godkjennes for å kunne ta eksamen.

Emnene folkehelse og livsmestring avsluttes med en eksamen som vurderes med karakter. Alle arbeidskrav, og eksamener må være godkjent/bestått for å få vitnemål.

Opptakskrav

For å bli tatt opp som student på denne utdanningen må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

ELLER

  • Realkompetanse for fagskole:
    • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret
    • Med realkompetanse menes all formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid (f.eks. lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste).
    • Arbeidsattester må inneholde start- og sluttdato samt stillingsprosent/timetall.
    • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2.

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.

Karrieremuligheter

Etter fullført studium vil du ha tilegnet deg kunnskap og ferdigheter som er etterspurt i skole- og helsesektoren. Livsmestring og folkehelse er fagskoleutdanningen for deg som ønsker å bli en reflektert yrkesutøver med god kompetanse innen forebyggende helsearbeid. Studiet er utviklet i samarbeid med sentrale organisasjoner innen yrkesfeltet.

Du kan blant annet jobbe med:  

  • Forebyggende helsearbeid
  • Folkehelse
  • Livsmestring
  • Psykisk helse 

Utdanningen er ment for deg som enten jobber eller har jobbet i skole- eller helsesektoren, og som ønsker å bygge på eksisterende kompetanse. Relevant yrkeserfaring anbefales, og er en fordel for gjennomføring av studiet. Studiet egner seg spesielt godt for ansatte i barne- og ungdomsskolen, samt for dem som jobber med forebyggende arbeid eller andre helsetjenester.

 

Alle utdanninger innen