Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
Høyere fagskolegradStudiepoeng
120.0Semester
Studieform
Undervisning ved lærestedetStudietempo
HeltidGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Lær å utvikle din egne visuelle stil mens du jobber med reelle kunder.
Liker du å tegne og vil leve av det? På fagskolens utdanning i Illustrasjon lærer du å tolke ulike typer budskap og lage bilder som forklarer, dramatiserer eller promoterer noe for en oppdragsgiver.
Hos oss lærer profesjonelle illustratører deg sine arbeidsmetoder og illustrasjonsteknikker. Du vil lære hvordan man jobber med kommersielle oppdrag for kunder og hvordan du kan utvikle din egen illustrasjonsstil.
Hva lærer du?
Gjennom utdanningen vil du lære å beherske kommersiell billedkommunikasjon av profesjonelle illustratører og billedkunstnere. Du vil blant annet jobbe med illustrasjoner til tekst, reklame, tegneserier, avis, bøker, plakater, dataspill, animasjon og emballasje.
Idéutvikling og kreative prosesser har et sterkt fokus gjennom hele studiet. Utdanningen kombinerer teoretisk undervisning med praktiske oppgaver, både i form av egne prosjekter og oppdrag fra reelle kunder. Du vil i stor grad jobbe selvstendig med oppgaver, men du vil også løse caser i tverrfaglige grupper.
Du vil jobbe med både digitale og fysiske teknikker. Du vil lære deg programmer som Photoshop, Indesign og Illustrator, og får prøve deg på Aftereffects og Z-brush. Du vil male, trykke, skravere og tusje. Gjennom å teste ut ulike teknikker og virkemidler vil du gjennom studiet utvikle ditt eget selvstendige illustrasjonsutrykk.
Vi vil i løpet av studietiden gå i dybden på emner som:
- Visuelle virkemidler
- Kreativitet
- Bildekunnskap
- Bildekommunikasjon
- Tolkning av budskap
- Kultur og samfunn
En utdanning innen illustrasjon gir deg muligheten til å jobbe med det du liker best – dyrke idéer, tegne, undersøke illustrasjonsteknikker og deretter føre dem ut i livet.
Undervisningsopplegg
Praktisk undervisning
På Høyskolen Kristiania setter vi praksis og håndverk i sentrum, og kundeoppdrag er derfor en viktig del av undervisningen. Du vil i løpet av utdanningen jobbe med fagområder som bildekunnskap, illustrasjonsteknikker, programvare og kreativ metode.
Underveis vil du også samarbeide med studenter fra andre studier, for eksempel Reklame og merkekommunikasjon, Grafisk design, Film, 3D-animasjon og Musikkdesign.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
- Generell studiekompetanse
- Fullført og bestått videregående opplæring
- Fagbrev/svennebrev
ELLER
Realkompetanse for fagskole:
- Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
- Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
- Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
- Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.
Karrieremuligheter
Etter fullført utdanning har du flere spennende karrieremuligheter. Bransjer du kan jobbe innenfor inkluderer:
- Media, reklame, design
- Illustratør innen bøker, magasiner og aviser
- Animasjon, film og TV
- Emballasjeillustrasjon / saksillustrasjon
- Tegneserier / dataspill
Mange av våre studenter velger å starte egne virksomheter, alene eller sammen med andre.
Fagskoleutdanningen i Illustrasjon gir også et godt grunnlag for videre læring, enten i arbeidslivet eller på videre studier. Vi har samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på til en bachelorgrad. Vår samarbeidspartner Education Link hjelper deg med denne søknadsprosessen. Følgende studiesteder i utlandet tilbyr dette studiet:
Australia
- Curtin University
- Deakin University
England
- Solent University
- University of Hertfordshire
- University of Derby
Tyskland
- University of Applied Sciences Europe
Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.
Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.
Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.