Fakta

Lærested:
Sted:
Nett
Studieform: Nettstudium
Oppstart: Fleksibel oppstart
Studiepoeng:
10
Søknadsfrist: Utdanningen har løpende søknadsfrist

Informasjon oppdatert

7. mars 2023.

Om studiet

Få en innføring i ernæringslære, med hovedvekt på makro- og mikronæringsstoffenes kilder, fordøyelse og funksjon samt næringsstoffanbefalinger og nasjonale kostråd.

Dette emnet vil gi deg en grundig innføring i makronæringsstoffenes oppbygning, fordøyelse, kilder og kroppens behov for disse samt en oversikt over de viktigste vitaminene og mineralene.

Du vil lære om de ulike faktorene som påvirker blodsukkerreguleringen etter et måltid og skal bli kjent med kostberegningsprogrammer, nasjonale kostråd og anbefalinger.  

Grunnleggende ernæring består av følgende tema: 

  • Energi og energiforbruk
  • De energigivende næringsstoffene  
  • Vitaminer og mineraler
  • Blodsukkerregulering
  • Kosttilskudd
  • Næringsstoffanbefalinger og kostråd

Grunnleggende ernæring legger grunnlaget for videre studier innen ernæringsfeltet, enten du har ernæring som hovedfokus, eller kombinert med trening og helsefag.

Undervisningsopplegg

Vi bruker læringsportalen Canvas. Her finner du blant annet:  

  • forelesningsvideoer  
  • oversikt over pensum og studieløp  
  • læringsmål  
  • planleggingsverktøy  
  • øvingsoppgaver  
  • innleveringsoppgaver  
  • mulighet til å kommunisere med din personlige veileder og medstudenter m.m.  

Gjennomføringen er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen. Fagstoffet i læringsportalen er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.   

Opptakskrav

Se emnets studieside for opptaksinformasjon