Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon oppdatert

8. mars 2023.

Om studiet

Få en omfattende og unik kompetanse til å planlegge og gjennomføre trenings- og kostveiledning for enten grupper og individer.

Treningsbransjen befinner seg i en spennende og samtidig krevende fase. Vi bruker personlige trenere som aldri før, men kompetansekravet til trenere har også økt betraktelig.

Treningsbransjen etterspør utdanninger som gir studentene en spisskompetanse innen personlig trening, og dette studiet er det første i sitt slag som er skreddersydd for å møte trenings- og kostholdsbransjens behov.

En Bachelor i trening og coaching vil gi deg en omfattende og unik kompetanse til å planlegge og gjennomføre trenings- og kostveiledning for enten grupper og individer. Du vil få kunnskapen som trengs for å trene både barn, unge, eldre og gravide, uansett hvilken målsetning og utgangspunkt de måtte ha.

Studiet lærer deg forskningsbasert teori og ferdighetstrening, og du vil etter endt utdannelse ha egenskapene som trengs for å bli en ettertraktet og kompetent personlig trener.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

Les mer om opptakskravene

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.
Les mer om hvordan du går frem for å søke om lån og stipend her.

Læringsutbytte

Bachelor i trening og coaching er et studium som gir deg en utfyllende kunnskap om mennesker, trening og kostveiledning. I løpet av studietiden din hos oss vil du lære om sentrale temaer som anatomi, fysiologi, treningslære og matvarekunnskap.

Du vil få tilgang til et stort utvalg læringsressurser og undervisningssamlinger, og bransjen byr på mange gode trainee-programmer som vil passe for denne utdanningen.

I tillegg vil vi gå i dybden på temaer som:

  • Bevegelseslære
  • Funksjonell anatomi
  • Performance- og rehab-trening
  • Styrketrening med utholdenhet
  • Ernæring og trening

Ved studieslutt vil du ha kompetansen arbeidsgivere er på utkikk etter, enten om det er et treningssenter, rehabiliteringssenter, idrettslag, skoler eller privatpersoner.

Karrieremuligheter

Denne utdanningen er spisset mot treningsbransjens etterspørsel, men kompetansen du opparbeider deg vil være brukbar i flere roller knyttet til trenings- og kostholdsveiledning. Du kan blant annet jobbe innenfor:

For deg som ønsker å gå enda dypere inn i treningslære og helse er det mastermuligheter både på Kristiania og andre instutisjoner.

Alle utdanninger innen