Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

23. august 2023.

Om studiet

Lær å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner.

Dataspill kan skape opplevelser, historier og følelser som man ikke får gjennom andre medier. Spilldesignere er derfor et verdifullt tilskudd til underholdningsbransjen, og hyres i tillegg ofte inn til andre bransjer som utdanning, reklame, forskning og eventer.

Med en bachelor i spilldesign fra Kristiania får du en anerkjent utdanning som åpner dørene til en spennende og interaktiv verden!

Undervisningsopplegg

Det som også er viktig for oss, er å tilrettelegge for at våre studenter aktivt deltar i bransjen man skal inn i, og engasjerer seg i miljøet rundt seg. Dette gjelder ikke bare besøk i spillstudioer og interessante gjesteforelesere, men at man også tar eget initiativ i en ung men svært aktiv bransje. Det er viktig at dere får muligheten til å produsere mest mulig, slik at dere får erfaring med en utviklingsprosess og det å jobbe som et team, og kan bidra positivt til dagens spill-Norge. Blant annet arrangerer vi Global Game Jam en gang i året, hvor vi åpner skolen for alle. Her utvikler man spill og møter personer fra andre disipliner som kan resultere i videre samarbeid og sterke nettverk.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Læringsutbytte

I dette studiet lærer du å skape engasjerende spill og spillelementer til dataspill, virtuell film og interaktive produksjoner. Du lærer å designe og skape spillopplevelser ved å ha ansvar for spillets konsept, regler, mekanismer og historiefortelling.

Gjennom studiet jobber du med reelle prosjekter hvor du designer og utvikler enkeltdeler av et spill, som leveldesign, flyt, balansering, oppsett til kontroller og meny/UI, men også andre deler av spillproduksjonen, som presentasjon, prototyping, playtesting og dokumentasjon. Gjennom studiet vil du lage flere ferdige spill samt litt vertical slices, og du vil jobbe med spesialområder innenfor spilldesign.

Vi har også foredragsholdere og emneansvarlige fra spillbransjen, fra selskaper som Red Thread, Hyper Games, Ravn Studio, D-Pad Studio, Krillbite, Snowcastle Games, DICE, Megapop, LucasArts, Futuregroup og Funcom. Slik får du et godt kontaktnettverk i tillegg til en god utdannelse.

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Karrieremuligheter

Spillindustrien her til lands er i sterk vekst og åpner opp nye karrieremuligheter for studenter som er aktive og søkende. Studiet og skolen har tett dialog med lokale og internasjonale næringsaktører og spillselskap, for å vite hvilken kompetanse de er på utkikk etter.

Etter en fullført bachelorgrad i spilldesign kan du, i tillegg til spilldesigner, blant annet jobbe som eller med:

  • Game feel / Game writing
  • System / Resource design
  • Level Designer / Worldbuilder Artist
  • Gameplay / UI designer
  • Art Production / Technical Artist
  • Content / Mechanics designer
  • QA / Playtesting
  • Producer / Marketing

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet: