Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

22. september 2022.

Om studiet

Har du en stemme som vil bli hørt, ønsker å bidra i samfunnsdebatten, eller jobbe i media? Da er journalistikk noe for deg. Hos oss får du bryne deg som journalist fra dag én!

Journalisten – en samfunnsrolle

Journalistens og de frie mediers rolle i samfunnet har kanskje aldri vært mer diskutert, kritisert, anerkjent eller verdifull. Det er ikke uten grunn at pressen kalles den fjerde statsmakt. Sosiale medier, statsoverhoder, kildekritikk og retten til ytringsfrihet preger og former nyhetsbildet. I begivenhetenes sentrum finner du journalisten.

Påvirk og berik

Vil du være med å prege dagsordenen, samtalene ved lunsjbordet, avdekke, opplyse og belyse? Med fokus på praktisk tilnærming til faget, god presseetikk og under veiledning av kyndige og dedikerte fagpersoner gjør en bachelor i journalistikk deg både ettertraktet og godt rustet til å gå i mange ulike retninger i presse- og mediebransjen.

Undervisningsopplegg

Praktisk

Journalistutdanningen tar utgangspunkt i «learning by doing», som betyr at du fra første dag vil jobbe med reelle journalistiske oppdrag, noe vi har erfart at våre studenter verdsetter og mediebransjen etterspør. Dette innebærer å gå ut i felten, snakke med mennesker, oppsøke hendelser og publisere stoff i alle sjangre, fra nyhet til feature.

I utdanningens fjerde semester skal du ut i praksis – full jobb i norske medier i to måneder. Vi samarbeider med en rekke medier i praksisperioden, fra VG og Dagbladet via NRK og TV2 til lokal- og regionalaviser samt blader og nettsteder innen alle sjangre

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

Les mer om opptakskravene

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.

Læringsutbytte

Journalistiske verksteder

Mange av emnene i studiet er organisert som journalistiske verksteder der alt fra krim og katastrofer til underholdning, sport og portrettintervjuer inngår. Her vil du lære om intervjuteknikker, kildekontakt og informasjonssøk i tett samarbeid med kjente aktører i mediebransjen.

Medienes makt og påvirkningskraft er enorm, og etikk er en svært viktig del av journalistikken. Som journalist skal du avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet samtidig som du holder deg innenfor lov og rett. Regler og retningslinjer for journalistisk virksomhet behandles grundig.

Digitale medier

Digitale medier har en sentral plass i utdanningen. Det er den multimediale journalisten som får jobb. Den multimediale journalisten har med seg en mobiltelefon hun filmer og tar bilder med, samtidig som hun oppsøker kildene, stiller de rette spørsmålene og skriver ned svarene på en blokk, før stoffet bearbeides og publiseres på ulike plattformer.

Underveis i studiet får du derfor grunnleggende opplæring innen foto- og videojournalistikk og blir i stand til å ta gode bilder og lage videoinnslag.

Videre studier

Med Bachelor i journalistikk har du muligheten til å søke deg videre på mastergrader i inn- og utland.

Karrieremuligheter

Bachelor i journalistikk er bygget opp av både grunnleggende journalistikkfag, kunnskapsfag og digitale medier. Det gjør deg svært godt egnet til en jobb i norske medier i framtiden.

Mangeårig samarbeid med store deler av bransjen viser at våre studenter er etterspurt i norske medier. De vil ha den praktiske, digitale, etiske og kunnskapsrike journalisten.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

Australia

  • Deakin University, Melbourne

England

  • Southampton Solent University, Southampton

Kvalifikasjon/tittel

Journalist

Alle utdanninger innen