Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

6. mars 2024.

Om studiet

Med en fordypning i interaktivt design blir du en teknisk designer som behersker webutvikling og interaksjonsdesign. Du lærer å utvikle brukervennlige og effektive løsninger til nett og mobil.

God brukervennlighet kombinert med en flott visuell opplevelse er oppskriften på en velfungerende webløsning, enten om det er på desktop eller mobil. Som interaktiv designer vil du ha ansvaret for å planlegge og gjennomføre en vellykket webløsning som både fungerer godt og ser bra ut.

Med denne utdanningen vil du lære kunnskaper og teknikker som vil gjør deg i stand til å skape attraktive kundeløsninger. Du vil få studere et spennende skjæringspunkt mellom kreativitet og programmering.

Om du har et godt blikk og kreative evner, vil du med en bachelor i interaktivt design bli en attraktiv kandidat for bedrifter og organisasjoner som ønsker å forbedre kundereisen sin.

Kristiania har flere studier for deg som er interessert i informasjonsteknologi (IT). Se vår guide for å sammenligne dem: 
Hvilken IT-utdanning bør jeg velge?

Undervisningsopplegg

Gruppearbeid er en viktig del av studiet, samtidig som du også får individuelle utfordringer.

Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

Opptaksinformasjon

Alle våre studieretninger innen bachelor i informasjonsteknologi har felles første år, så du kan søke om å bytte studieretning i løpet av førsteåret.

Ved bytte til

  • Bachelor i informasjonsteknologi – Kunstig intelligens
  • Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering
  • Bachelor i informasjonsteknologi – Spillprogrammering

må du ha bestått matematikk R1 eller S1+S2. Studiebytter innvilges så sant det er ledige studieplasser.

Les mer om opptakskravene

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.

Læringsutbytte

I løpet av din studietid hos oss vil du få en oppdatert og innovativ utdanning som bygger på det siste innen teknologi og brukertesting. Studiet er praktisk anlagt og du vil blant annet jobbe med reelle kundecaser fra arbeidslivet.

I løpet av studietiden din vil du få en grundig opplæring i blant annet:

  • Programmering
  • Digital teknologi
  • Webutvikling
  • Brukertesting
  • Interaksjons- og visuelt design
  • Forbrukerpsykologi

Du vil i tillegg få en dyptgående innsikt i CSS3, HTML5, ASP.NET/C#, Javascript og jQuery. Målet er at du skal være klar til å levere gode resultater hos din oppdrags- eller arbeidsgiver fra første arbeidsdag.

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

Karrieremuligheter

Med Interaktivt design kan du jobbe som:

• Interaksjonsdesigner

• Webdesigner

• Webutvikler

• Webmaster

Avdeling for Teknologi har felles første år, og det er muligheter for å bytte internt etter å ha fullført dette. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet: