Fakta

Lærested:
Sted:
Nett
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Nettstudium
Studietempo: Heltid, deltid
Oppstart: Fleksibel oppstart
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: Løpende

Informasjon oppdatert

9. januar 2023.

Om studiet

Dette studiet passer for deg som ønsker formell kompetanse, og som søker stor grad av fleksibilitet i fagsammensetning og gjennomføring.

Bachelor i Administrasjon og ledelse tilbys i sin helhet som et nettstudium og er en generell utdanning som du kan benytte deg av i de fleste bransjer. Studiet er fleksibelt i fagsammensetning og ved gjennomføring, og gir deg analytisk trening og solid kompetanse innenfor administrasjon foretningsdrift og ledelse. Dersom du tidligere har tatt økonomiske/administrative fag, kan du kanskje være nærmere målet om en bachelorgrad enn du trodde.

Bachelorgraden består av 180 studiepoeng (stp) og kan oppnås på følgende måter:

  • Du kan ta alle 180 studiepoengene på nett hos Høyskolen Kristiania Nettstudier, eller
  • Du kan søke om innpass for inntil 120 studiepoeng av merkantile fag fra andre høyskoler, og ta de resterende studiepoeng ved Høyskolen Kristiania Nettstudier.

 

Innpassing av tidligere utdanning

Har du fullført relevante studier ved andre høyskoler eller universiteter tidligere, kan du innpasse inntil 120 studiepoeng, som en erstatning for valgfagene. Det kan også søkes fritak for de obligatoriske emnene dersom du har dekket disse på samme nivå og omfang i tidligere studier. Les mer om innpassordningen her.

Høyskolen Kristiania er ansvarlig for bachelorstudiet og utsteder vitnemål når du har bestått eksamen i alle kursene.

Undervisningsopplegg

Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster og øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av eksamen i hvert enkelt kurs.

Fagstoffet på kursets nettsider er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at det er lett å forstå hva du skal gjøre til enhver tid.

Du har gjennom hele studieløpet tilgang til en personlig veileder som svarer på faglige spørsmål og kommenterer innsendingsoppgavene dine. I tillegg har du mange muligheter til å samarbeide og kommunisere med dine medstudenter på kursets nettsider.

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse

Opptaksinformasjon

Søknadsfrist hver dag, hele året

Læringsutbytte

Bachelor i administrasjon og ledelse gir deg grunnleggende kunnskaper innen det økonomisk-administrative fagområdet i bred forstand. Hovedtyngden ligger på fagområdene organisasjon og ledelse, men det er også lagt opp til at du skal kunne fordype deg, og få solide kunnskaper, i bedriftsøkonomisk analyse, regnskap, HR, markedsføring og/eller flere andre fagområder.

Karrieremuligheter

Ved å studere bachelor i administrasjon og ledelse vil du få en formell kompetanse i generell ledelsesteori som du kan benytte i de fleste bransjer. Du vil kunne jobbe innenfor offentlig virksomhet, organisasjoner og næringsliv.

De valgene du tar når det kommer til fagsammensetning påvirker hvilke bransjer og arbeidsoppgaver du er kvalifisert for. Eksempelvis vil du kunne jobbe innenfor HR, økonomi, markedsføring, salg eller lignende.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i administrasjon og ledelse