Fakta
Informasjon oppdatert
6. mars 2024.
Om studiet
Årsenhet i pedagogikk gir en innføring i hvordan mennesker lærer og utvikler seg i samhandling med andre, og hvordan man kan tilrettelegge for lærings- og utviklingsprosesser i ulike former og kontekster.
Årsenhet i pedagogikk byr på en introduksjon til sentrale pedagogiske begreper, tenkemåter og pedagogiske fagtekster. Årsenheten består av følgende fire emner på 15 studiepoeng, som også kan tas enkeltvis:
- Innføring i pedagogikk
- Læring og utvikling
- Oppvekst i kunnskapssamfunnet
- Kompetanseutvikling i kunnskapsorganisasjoner
Årsenheten i pedagogikk er ikke en praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) og vil ikke gi deg undervisningskompetanse.
Årsenheten overlapper med de fire første emnene på bachelorstudiet, slik at du har mulighet til å fortsette med de resterende emnene for Bachelor i pedagogikk ved Høyskolen Kristiania (nettstudier).
Studiepoengene fra årsenheten kan også inngå i ulike bachelorgrader som frie emner, som forberedelse til andre studier, eller som videreutdanning.
Studiets oppbygging
60 studiepoeng kjernefag
Undervisningsopplegg
Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil, uansett hvor du befinner deg. Denne fleksible og brukervennlige studiemetoden gjør at nettstudier kan tilrettelegges for enhver timeplan og situasjon.
Vi bruker læringsportalen Canvas, som vil være ditt digitale klasserom under studietiden. Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsendingsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksamen i hvert enkelt emne. Fagstoffet i det digitale klasserommet er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid. Du vil gjennom studietiden din ha tilgang på en veileder i emnene dine. Veilederen vil gi deg tilbakemelding på de obligatoriske oppgavene du leverer i løpet av studietiden. Når du får tilgang til emnene dine vil du også få tilgang til et grunnleggende kurs i studieteknikk, som vil hjelpe deg med å få en god start
Opptakskrav
For å kunne søke på dette emnet må du møte ett av kravende nedenfor:
- Generell studiekompetanse
- Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5 regelen
- Realkompetanse
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist og oppstart
- Hver dag, hele året.
Læringsutbytte
Etter studiet vil du ha grunnleggende kunnskap om pedagogikk som fagområdet, vitenskap og praksisfelt. Du får kjennskap til fagets allsidige historie og fremgangsmåter, samt spesifikke fagområder, inkludert pedagogisk psykologi, sosiologi og kompetanseutvikling i kunnskapssamfunnet. Denne kunnskapen vil danne et godt grunnlag for å forstå og bidra til pedagogisk virksomhet i barnehagen, skoleverket, høyere utdanning og arbeidslivet. Den gir også et solid grunnlag for videre studier innen pedagogikk.
Karrieremuligheter
Årsenheten vil gi kompetanse som kan være relevant i mange yrker og som blir stadig mer etterspurt på mange samfunnsområder. Som enkeltstående studium passer dette studiet spesielt godt for deg som ønsker å jobbe, eller som allerede jobber innenfor:
- Undervisningssektoren som blant annet assistent og miljøarbeider eller som ansatt ved SFO, skoler, institutter og barnehager.
- Ansatt og frivillige i ulike organisasjoner.
- HR og personalutvikling
Studiet kan inngå som første år av en bachelorgrad i pedagogikk, eller som breddefag i andre samfunnsvitenskapelige bachelorprogram.