Nøkkelinformasjon

Kristianias logo
Kristianias logo

Lærested

Studiested

Fagskolen Kristiania

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe som administrativ støtte for ledere eller ledergrupper.

Som administrativ koordinator har du en sentral rolle i å binde sammen de ulike fagområder og avdelinger i en virksomhet. Du vil være en aktiv medspiller og tilrettelegger, og kjennetegnes av å være systematisk, serviceinnstilt, ansvarsbevisst og proaktiv.

Studiet er godt tilpasset dagens arbeidsmarked og kompetansekrav, og gir nødvendig kunnskap og kompetanse til å arbeide med administrative oppgaver i offentlige og private virksomheter. Utdanningen er et godt utgangspunkt for deg som vil jobbe som administrativ støtte for ledere.

Kontakt med bransje og næringsliv har alltid vært en viktig forutsetning både for å sikre at studentene får en så praktisk relatert undervisning som mulig, men også for å sikre at Fagskolen Kristiania til enhver tid er oppdatert på bransjens behov. Utdanningen Administrativ koordinator er utviklet i samarbeid med yrkesfeltet gjennom faglige innspill fra fagfolk i administrative miljøer fra ulike bransjer i privat og offentlig sektor.

Hva lærer du?

Utdanningen er bygget opp av to emner – kontordrift og lederstøtte.

Det første emnet, kontordrift, gir grunnlag for å arbeide med administrative oppgaver innen ulike bransjer i private og offentlige virksomheter. Du vil jobbe med temaer som kommunikasjon og virksomhetsforståelse, og få en grundig opplæring i  bruk av ulike digitale verktøy. Du lærer hvordan etablere rutiner og prosesser innenfor kontorarbeidsfeltet, i tillegg til en innføring i prosjektarbeid som metode.  

Det andre emnet, lederstøtte, tar for seg ulike støttefunksjoner som det vil være aktuelt å utføre i rollen som lederstøtte. Du vil få en innføring i økonomi og regnskap, salg og grunnleggende markedsføring og opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid, etikk og relasjoner. 

Utdanningen avsluttes med et større prosjektarbeid der studentene arbeider i grupper og viser selvstendighet i utførelsen av arbeidet.

Undervisningsopplegg

Utdanningen er nettbasert og hele klassen starter samtidig. En kveld i uken har du nettsamling med lærer. Her kan du stille spørsmål til læreren via chat, eller på e-post når du måtte ønske. Du kan se opptak av alle nettsamlingene når du vil – også om du ikke fikk deltatt på nettsamlingen «live». I tillegg til nettsamlingene er det satt opp to timer hver uke til individuell eller gruppevis veiledning med lærer

Læringsplattformen fungerer som studentenes klasserom og gir oversikt over studiet. Her finnes planer som viser hva som skal gås gjennom hver uke med læringsutbyttebeskrivelser, lærestoff og læringsaktiviteter. Plattformen gir også tilgang til studieplan, læremidler, bakgrunnsstoff, oppgaver og diskusjonsforum. Gjennom læringsplattformen kan studentene også kommunisere med lærer, medstudenter og administrasjon.

I tillegg får du: 

  • Et opplegg som gjør det mulig å ha full jobb og andre forpliktelser ved siden av utdanningen.
  • Teknisk veiledning ved behov.
  • Personlig oppfølging av lærere og administrasjon.
  • Gratis innføringskurs i studieteknikk på nett.

Du leverer obligatoriske oppgaver i løpet studietiden. De fleste gjøres individuelt, mens enkelte oppgaver løses som gruppe. Oppgavene må fullføres og godkjennes for å bli oppmeldt til avsluttende eksamen. Etter endt utdanning og bestått eksamen får du vitnemål. Ved endt studie vil det være en mappevurdering av arbeider du har gjort i løpet av studieperioden. Karakteren på denne mappen vil være din endelige karakter i studiet. Etter endt utdanning og bestått mappevurdering vil du få et vitnemål.

Opptakskrav

For å bli tatt opp som student på denne utdanningen må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

ELLER

  • Realkompetanse for fagskole:
    • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret
    • Med realkompetanse menes all formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid (f.eks. lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste).
    • Arbeidserfaringen må være innen områdene kontor, administrasjon, service, samferdsel, markedsføring, salg, tjenesteytende næring, eller tilsvarende.
    • Arbeidsattester må inneholde start- og sluttdato samt stillingsprosent/timetall.
    • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2.
       

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.

Karrieremuligheter

Etter å ha gjennomført utdanningen administrativ koordinator vil du være godt forberedt til å møte dagens krav og forventninger.

Utdanningen gir deg de nødvendige kunnskaper, ferdigheter og kompetanse til å arbeide som administrativ støtte for ledere og ledergrupper, samt utføre andre administrative oppgaver i offentlige og private virksomheter.

Hvis du tidligere har tatt nettstudiet Kontormedarbeider tilsvarer dette første året på Administrativ koordinator som gjør at du kan søke deg inn på dette studiet dersom det er ledige studieplasser. Du får godkjent Kontormedarbeider som første emne, tilsvarende 30 studiepoeng.

Kvalifikasjon/tittel

Administrativ koordinator

Alle utdanninger innen