Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Bergen
Drammen
Fredrikstad
Nettstudier
Oslo
Porsgrunn
Trondheim
Tønsberg

Nivå

Fag- og svennebrev

Semester

1

Kostnader

20900

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

K2 Utdanning er en privatistskole som tilbyr undervisning på videregående nivå. Vi tilbyr teorikurs til deg som er privatist, og som skal opp til fagprøven som praksiskandidat. Før du kan melde deg opp til fagprøven som kokk, må du ha bestått tverrfaglig vg3 eksamen. K2 forbereder deg til denne eksamen. Kravet til praksis er fem år innen faget. Kokker jobber med å lage mat, sette opp menyer, planlegge innkjøp og velge ut råvarer.

Dette er kurset for deg som har allsidig erfaring innen kokkeyrket og ønsker fagbrev

Innhold/temaer

Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling

  • vurdering og valg i forbindelse med råvarer, tilberednings- og serveringsmetoder, allergener, ernæring og økonomi
  • samspillet mellom råvarenes bruksområder, sammensetning og egenskaper, håndlag, teknologi, kreativitet og sensorikk
  • allergenmerking, næringsberegning og kalkulasjon i tilberedning av måltider og utvikling av menyer tilpasset sesong, anledning og kunders ønsker og behov
  • ulike mattradisjoner, trender og religioner 

Kvalitet og trygg mat

  • personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene
  • råvarebehandling og trygg produksjon og om å følge virksomhetens kvalitetssystem
  • lover og forskrifter som regulerer produksjon og omsetning av mat og drikke 

Bærekraftig produksjon

  • arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten
  • ressursutnyttelse og om bransjens påvirkning på miljøet gjennom valg av råvarer
  • bærekraftig produksjon om avfallshåndtering, resirkulering og forebygging av utslipp til miljøet 

Arbeidsliv og yrkesidentitet

  • kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet
  • skape et psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet
  • sosial kompetanse og samarbeidsevne, kritisk tenkning og respekt for meningsforskjeller og forståelse av hvordan dette påvirker arbeidsmiljø og produktivitet

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider Udir.no 

Dette passer for deg som

  • har erfaring som kokk eller med matlaging, og som ønsker å formalisere kompetansen din 

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Din digitale læringsportal og Oficce 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.

Veiledning

Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Du kan kontakte oss på telefon, chat, mail eller velge "send meg info" knappen under.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskap

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.

Praktisk info

Du vil finne mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.  

 

Kvalifikasjon/tittel

Kokk