Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Tønsberg
Porsgrunn
Drammen
Nettstudier
Oslo
Bergen
Fredrikstad
Trondheim

Nivå

Fag- og svennebrev

Semester

1

Kostnader

20400

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

K2 Utdanning er en privatistskole som tilbyr undervisning på videregående nivå. Vg1 Helse og oppvekst er utgangspunktet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen helse- og sosialsektoren. Våre kurs forbereder deg til offentlige eksamener som privatist i programfagene på vg1.Etter vg1 kan du bygge på mot flere forskjellige utdannelser innen helsesektoren. Du kan ta utdannelsen på deltid, dag eller kveld avhengig av Campus.

For deg som ønsker å gå videre mot fagbrev i Helsearbeiderfaget, Barne- og ungdomsarbeider, Ambulansesjåfør eller mot autorisasjon som Helsesekretær/ Tannhelsesekretær eller Apotektekniker, men mangler erfaring fra helsevesenet/skole.

Dette passer for deg som ønsker et yrke innen et helsefag, men som mangler erfaring.

Studiets oppbygging

Helse og oppvekst VG1 er for deg som ønsker å ta fagbrev- eller autorisasjonsutdanning, men mangler erfaring fra helse-/skolesektoren. Helse og oppvekst VG1 er første semester på vei mot blant annet fagbrevene Helsefagarbeider, Barne- og ungdomsarbeider og Ambulansesjåfør, og autorisasjonsfagene Helsesekretær, Tannhelsesekretær eller Apotektekniker.

Innhold/temaer

  • Helsefremmende arbeid
  • Kommunikasjon og samhandling
  • Yrkesutøvelse

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider utdanning.no.

Eksamen

Som privatist må du ta eksamen i alle fag, samt tverrfaglig eksamen hvis du ikke har noe av dette fra før. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1.februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Veien videre

Etter endt Vg1 Helse og Oppvekst kan du gå videre mot sluttkompetanse i form av fagbrev eller autorisasjon i ett av helsefagene. Ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi hjelper deg med å sette opp hva du trenger for å finne korteste vei mot målet.

Undervisningsopplegg

Gjennomføring

Kurset gjennomføres som klasseromsundervising eller nettundervisning på kveldstid en dag i uken over ett semester. I tillegg får du tilgang til nettbaserte verktøy som støtte til undervisningen.

Ved bruk av nettundervisning kan du følge undervisningen uavhengig av hvor du er fra din egen PC. Undervisning på nett gir muligheter for:

  • Forelesninger live
  • Interaktiv undervisning der du ser og kommuniserer med medstudenter og foreleser
  • Forelesninger i opptak

Opptakskrav

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig.

Opptaksinformasjon

Karrieremuligheter

Ved gjennomføring av Vg1 helse– og oppvekstfag kan du oppnå avkortning i praksiskravet dersom du allerede har fellesfag.

Etter endt Vg1 Helse og Oppvekst kan du gå videre mot sluttkompetanse i form av fagbrev eller autorisasjon i ett av helsefagene. Ta gjerne kontakt med oss for gratis veiledning. Vi hjelper deg med å sette opp hva du trenger for å finner korteste vei mot målet.

Kvalifikasjon/tittel

Helse- og oppvekstfag VG1