Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Bergen
Drammen
Fredrikstad
Nettstudier
Oslo
Porsgrunn
Trondheim
Tønsberg

Nivå

Videregående (privat)

Semester

1

Kostnader

19900

Studieform

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

K2 Utdanning er en privatistskole som tilbyr undervisning på videregående nivå. Vi tilbyr teorikurs til deg som er privatist, og som skal opp til fagprøven som praksiskandidat. Før du kan melde deg opp til fagprøven som ernæringskokk, må du ha bestått tverrfaglig vg3 eksamen. K2 forbereder deg til denne eksamen. Kravet til praksis er fem år innen faget. Passer for deg som har erfaring fra storhusholdning/institusjoner

Ernæringskokkfaget handler om valg av råvarer og tilberedning av ernæringsriktig mat og spesialkost. Det er produksjon av helsefremmende og trygge måltider som skal bidra til matomsorg og gode måltidsopplevelser ved ulike institusjoner. Kurset gir deg teorien (vg3) som du må ha før du kan avlegge fagprøven.

Innhold/temaer

Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling

  • sette sammen og produsere helsefremmende måltider og menyer i samarbeid med kolleger og andre faggrupper ut fra myndighetenes kostråd og brukeres behov for spesialkost

Kvalitet og trygg mat

  • personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene
  • råvarebehandling og trygg produksjon og å følge virksomhetens kvalitetssystem

Bærekraftig produksjon

  • arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten 

Arbeidsliv og yrkesidentitet

  • kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet
  • psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet. 

For mer informasjon se utdanningsdirektoratets sider Udir.no

Dette passer for deg som

- dette passer for deg som har erfaring som innen storhusholdning/institusjoner og som ønsker å formalisere kompetansen din

Gjennomføring

Kurset gjennomføres både som klasseromsundervisning og nettundervisning på kveldstid en kveld i uken over ett semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.

Klasseromsundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid og sted, og følger undervisningen sammen med andre deltakere.

Interaktiv nettundervisning

Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.

Se video for hvordan nettundervisning fungerer her.

Din digitale læringsportal og Oficce 365

I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.

Eksamen

Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Se fylkesoversikt her. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.

Hva må til for å få fagbrev

Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.

Veiledning

Vi har veiledere med mange års erfaring som står klare til å hjelpe deg! Du kan kontakte oss på telefon, chat, mail eller velge "send meg info" knappen under.

Lånekassestøtte

Utdanningen er godkjent i lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no.

For mer informasjon klikk her.

Støtteordning

Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.

Forkunnskap

Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring. Minoritetsspråklige bør ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig. Dersom du har behov for å lære mere norsk før du starter på utdanning har vi norskkurs på forskjellig nivå (A1-B2). Språkkursene er digitale med personlig oppfølging fra lærer. Se alle kurs her

Krav til utstyr

Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen.

Praktisk info

Du vil finne mye informasjon om ofte stilte spørsmål på nettsiden vår under praktisk info.