Fakta
Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet
.
Om studiet
Vil du bli bedre til å kommunisere og veilede ungdom? Dette studiet passer for deg som jobber med barn og unge og vil fordype deg i dagsaktuelle sosialpedagogiske problemstillinger.
Videreutdanningen passer godt for deg som jobber eller ønsker å jobbe med sosialpedagogiske utfordringer blant barn og unge.
Utdanningen vil gi deg kompetanse i å forstå ungdom og deres oppvekstvilkår i dagens samfunn og de utfordringene barn og ungdom kan møte.
En stor del av studiet handler om veiledning og hvordan samtale med ungdom. I dette ligger det også å utvikle sosialpedagogiske tiltak og jobbe systemrettet på egen arbeidsplass.
Videreutdanningen gir deg inngående kunnskap om hvordan samfunnsendringer påvirker barn- og ungdoms oppvekst og sosialisering. Som student vil du opparbeide deg innsikt i og kunnskap om hovedtrekkene i teorier som forklarer sosiale inkluderings-, marginaliserings- og ekskluderingsmekanismer. Videre vil betydningen av god dialog og samhandling mellom ulike aktører i sosialpedagogisk praksis bli belyst.
Studiet er særlig egnet for barnehagelærere, lærere i grunn- og videregående skole og andre pedagoger.Studiet passer også for yrkesgrupper som barnevernspedagoger, vernepleiere og sosionomer, og ellers andre som er opptatt av å arbeide med tilrettelegging i forbindelse med opplæring og undervisning.
Utdanningen er et årsstudium på 60 studiepoeng. Studiet vil være digitalt, med unntak av tre samlinger. En oppstartssamling på høsten (3 dager) og 2 samlinger på våren (2 x 2 dager).
Opptaksinformasjon
Sønadsfrist 15.april
Opptakskrav:
Bachelorgrad eller annen tilsvarende avsluttet utdanning fra profesjonsutdanninger innen pedagogiske fag eller helse- og sosialfag. Andre bachelorgrader med en fordypning innen samfunnsfaglige emner slik som pedagogikk, psykologi, veilednings- og kommunikasjonsteori godkjennes også. Relevant yrkespraksis i form av erfaring fra arbeid med barn og unge i skole, barnehage eller institusjon, er en fordel, men ikke et krav.