Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.


Om studiet
Vil du utvikle din kompetanse i tråd med behovene til barn og unge? Det får du muligheten til på dette praksisnære studiet. Her kan du velge om du vil studere på Lillehammer eller i Elverum.
Barn og unge står overfor stadig mer komplekse utfordringer – alt fra psykososiale behov, psykisk helse og rusproblematikk til sårbare livssituasjoner der tidlig innsats kan gjøre en stor forskjell. Denne videreutdanningen gir deg kompetansen til å forstå og møte utfordringene på en helhetlig måte. Du vil lære hvordan du kan jobbe tett med barn og ungdom, samtidig som du får innsikt i hvordan ulike tjenester kan samarbeide bedre for å skape trygghet, utvikling og mestring i barn og unges liv.
Videreutdanningen er fleksibelt tilrettelagt for å kunne kombineres med jobb. Studiet består av to fysiske samlinger per semester (over 2–3 dager) og fem digitale halvdagssamlinger, i tillegg til nettbasert læring via læringsplattformen Canvas. Dette gjør det også mulig å studere uavhengig av bosted, inkludert for deg som ikke bor i nærheten av studiestedet du velger å studere ved. Denne utdanningen tilbys både i Elverum og på Lillehammer. Du velger studiested i søknaden, og vil følge studiet i sin helhet ved det aktuelle studiestedet du velger.
Barn og unge i alderen 0–23 år står i sentrum for studiet. Videreutdanningen retter seg mot ansatte som jobber direkte eller indirekte med barn og unge, for eksempel i barnehager, skoler, helse- og omsorgstjenester, barnevern, politi og kultur- og fritidstilbud.
Hovedområder i studiet:
- Utvikling av kunnskap og kompetanse i tråd med barn og unges behov
- Bedre samarbeid og koordinering av tjenester
- Mestringsfokus, holdninger og brukermedvirkning
- Folkehelse og livsløpsperspektiv, der forebygging, helsefremming gjennom tidlig innsats står sentralt
Studiet er praksisnært og inkluderer også veiledning knyttet til studentenes egen arbeidshverdag.
Bygg videre med en mastergrad
Videreutdanningen kan inngå som en del av et av våre masterprogram i psykisk helse i et livsløpsperspektiv eller tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier. Etter å ha fullført videreutdanningen kan du søke deg inn på det tredje året av fire på deltid ved disse to masterprogrammene.
Opptaksinformasjon
Du søker opptak i vår lokale søknadsweb. Her kan du velge studiested Elverum (søkekode 7565) eller studiested Lillehammer (søkekode 7500).
Opptakskravet er en bachelorgrad (180 studiepoeng) i barnevern, helse- og sosialfag, medisin, førskolelærer, pedagogikk, politiarbeid eller psykologi. Søkere med annen høgskole- eller universitetsutdanning på tilsvarende nivå kan etter særskilt vurdering bli tatt opp som student.
I tillegg kreves minst to års relevant yrkespraksis fra direkte arbeid med barn og/eller ungdom etter fullført grunnutdanning (deltidsstilling regnes om til heltid).
Søkerne må dokumentere tilsettelse i minst 50 % stilling i arbeid direkte rettet mot barn og/eller ungdom under hele studietiden.
For søknadsfrist se toppen av siden.
Dokumentasjon du må laste opp
Praksis må dokumenteres med attest/ tjenestebevis, som viser fra og eventuelt til-dato for tilsetting og stillingsprosent eller antall timer.
Om tjenestebevis/attest ikke viser at du fortsatt er i jobben må du laste opp dokumentasjon på at du er i arbeid med barn og unge i minimum 50 prosent stilling under studiene.
Videre studier
Videreutdanningen kan inngå som en del av et av våre masterprogram i psykisk helse i et livsløpsperspektiv eller tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier. Etter å ha fullført videreutdanningen kan du søke deg inn på det tredje året av fire på deltid ved disse to masterprogrammene.