Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Mangler du deler av utdanningskravet som stilles for å kunne bli statsautorisert regnskapsfører? Med dette påbyggingsstudiet får du kunnskap i regnskap, skatt og økonomirådgivning som utfyller økonomisk-administrativ utdanning.
Om videreutdanningen
Regnskapsbransjen er i kontinuerlig endring og det er både og krav til ny og oppdatert kunnskap innen regnskapsområdet. Med en videreutdanning innen regnskap og økonomirådgivning vil du ha mulighet til å komplettere annen økonomiutdannelse og øke kompetansen din.
Studiet vil kunne tilfredsstille deler av utdanningskravet som stilles for å kunne bli statsautorisert regnskapsfører. Studiets innhold er bygget opp i henhold til spesialiseringsemner beskrevet i Anbefalt plan for «Bachelor i økonomi og administrasjon – spesialisering regnskapsfører» Vedtatt av UHR-Økonomi og administrasjon (UHR-ØA) 22.06.2023.
Heltid eller deltid
Studiet er nettbasert og kan for mange være mulig å ta ved siden av jobb med noen tilpasninger. Studiet lyses kun ut som deltidsstudium, men det er også mulig å ta studiet på heltid.
I forbindelse med semesterregistreringen i Studentweb ved studiestart, vil du få valg om du ønsker å ta studiet på deltid eller heltid. Valget er ikke bindende og vil kunne endres igjen.
Heltid- og deltidsstudenter følger samme nettbaserte undervisning, men en deltidsstudent tar 15 studiepoeng per semester og en heltidsstudent tar 30 studiepoeng per semester.
Se studiemodell for deltid ved å gå inn på studieplanen. Heltidsstudenter vil ha til sammen fire emner i første semester og fire emner i andre semester.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist er 15.april. Du søker opptak i vår lokale søknadsweb
For å være kvalifisert til opptak må du ha generell studiekompetanse og minst 45 studiepoeng fra økonomisk/administrativ utdanning på bachelornivå, f.eks. årsstudium i bedriftsøkonomi eller tilsvarende, hvor emner innen regnskap må være dekket med et omfang på minimum 7,5 studiepoeng, eller en mastergrad i økonomi og administrasjon eller en lignende mastergrad. Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse, da er søknadsfristen 1.mars.
Videre studier
Tar du påbyggingsstudiet etter fullført Bachelor i økonomi og administrasjon, eller tar du Påbygging i regnskap og økonomirådgivning som siste studium i løp for å fullføre Bachelor i regnskap og økonomirådgivning (etter veiledning), vil du med disse bachelorgradene kvalifisere til opptak til siviløkonomstudiene ved Universitetet i Innlandet. Disse to bachelorgradene kan også kvalifisere til opptak til master i regnskap og revisjon med tanke på å bli statsautorisert revisor ved de høgskoler/universiteter som tilbyr dette. Vær oppmerksom på at ulike utdanningsinstitusjoner kan stille spesifikke krav til emnekombinasjoner og karakternivå ved opptak til masterutdanning.
Ønsker du å oppfylle utdanningskravet for å bli statsautorisert regnskapsfører, kan du lese mer om dette under «Hva kan jeg bli».
Utveksling
Det er ikke anledning til utenlandsopphold på påbyggingsstudiet.