Fakta

Sted:
Lillehammer
Studietype:
Høyere nivå

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Brenner du for utviklingsarbeid rettet mot barn og unge som er tilknyttet velferdssamfunnets tjenester? Studiet har tre studieretninger du kan velge mellom; sosialfaglig, barnevernsfaglig og psykososial.

Om utdanningen og de tre studieretningene

Dette masterstudiet har tre studieretninger, og hver av dem omfatter 120 studiepoeng. Undervisningen på studieretningene er organisert med samlinger på Universitetet, vanligvis med 3 til 4 samlinger på 2 til 3 dager for 15 studiepoengs emner. Hvert emne er avsluttende, og de kan tas i uavhengig rekkefølge bortsett fra masteroppgaven, hvor det forutsettes at alle foregående emner er fullført og bestått.

  • Den sosialfaglige studieretningen er bygget opp med 4 obligatoriske emner og ett valgemne, i tillegg til masteroppgave på 45 stp. Masteren er normert til fire år på deltid med ett emne i semesteret, men kan også tas på fulltid.
  • Studieretningen i barnevernsarbeid er bygget opp med fem obligatoriske emner og masteroppgave på 45 stp. Masteren er normert til fire år på deltid med ett emne i semesteret, men kan også tas på fulltid.
  • Den psykososiale studieretningen bygger på fullført og bestått videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge (60 studiepoeng). Dette innebærer at studentene med en slik studiebakgrunn tar masteren som en 60 studiepoengs påbygning av sin videreutdanning. De avsluttende 60 studiepoengene tas som et deltidsstudium over 2 år med to obligatoriske emner i tillegg til masteroppgave på 30 stp.

Opptaksinformasjon

Du søker opptak i vår lokale søknadsweb.

For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha følgende

For sosialfaglig retning (3403) og retningen for barnevernsarbeid (3406): Fullført og bestått bachelorutdanning i barnevern, vernepleie, eller sosialt arbeid.

Annen utdanning med minimum ett års relevant yrkeserfaring fra arbeid med barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner kan vurderes individuelt. Dette gjelder for eksempel helsefaglige, pedagogiske, psykologiske eller relevante samfunnsvitenskapelige utdanninger.

For psykososial studieretning (3402): Fullført og bestått tverrfaglig videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge.

For søknadsfrist se toppen av siden

Les mer om søknad og opptak

Slik søker du

I søknadsweb er hver studieretning presentert som hvert sitt søknadsalternativ.

Pass på å søke rett alternativ:

Psykososial studieretning har søknadskode 3402

Sosialfaglig studieretning har søknadskode 3403

Retningen for barnevernsarbeid har søknadskode 3406

Poenggrenser

Oversikt over poenggrenser tidligere år finner du her.

Videre studier

Studiet gir grunnlag for opptak på ph.d-programmet Helse og velferd hos oss. Masterstudiet gir også grunnlag for opptak til videre studier på ph.d. nivå ved andre utdanningsinstitusjoner i inn- og utland.

Utveksling

Et utvekslingsopphold er en opplevelse for livet, i tillegg til at det gir internasjonal erfaring og kompetanse, som vil øke sjansene dine i arbeidsmarkedet.

Universitetet i Innlandet søker å tilrettelegge for studieopphold i utlandet og har samarbeidsavtaler om utveksling med et utvalg internasjonale universiteter. Emnevalg ved utenlandsk institusjon må oppfylle kravene i studieplanen, og godkjennes på forhånd av Universitetet i Innlandet.

Ta kontakt med Internasjonalt kontor for å få informasjon om utvekslingsmulighetene dine.

Hvorfor reise på utveksling?Hvordan søke om utveksling?

Kvalifikasjon/tittel

Master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier

Alle utdanninger innen