Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Elverum

Nivå

Master, 2 år

Studiepoeng

120

Studietempo

Deltid

Om studiet

Master i psykisk helsearbeid gir teoretisk og klinisk fordypningskompetanse i psykisk helsearbeid. Studiet gir innsikt i og forståelse for forhold som fremmer psykisk helse for enkeltindivider, grupper og lokalsamfunn, og hvilke faktorer som kan medvirke til psykisk uhelse, lidelse og sykdom.

Studiets erfaringsbaserte karakter ivaretas ved at teoretiske kunnskaper, praktiske ferdigheter og klinisk kompetanse vektlegges. Det legges opp til varierte undervisnings- og arbeidsformer. Det er ti ukers praksis (30t/uke) fordelt på de to første årene, seks uker klinisk praksis første år og fire uker prosjektpraksis andre år. Praksis tilrettelegges ut fra tidligere praksis og kunnskapsnivå.

De to første studieårene (60 studiepoeng) tilsvarer videreutdanning i psykisk helsearbeid.

Karrieremuligheter

Mastergrad kvalifiserer for videre studier på doktorgradsnivå.

Utveksling

Har du lyst til å få et innblikk i hvordan de jobber med psykiatri i andre land og hvordan de bruker de ressursene de har? Hva med å ta praksis i utlandet? Under studiet i psykisk helsearbeid har du mulighet til å ta seks ukers praksis i 2. semester ved høgskolens samarbeidspartnere i Indonesia og Namibia.

I Indonesia vil du bo og jobbe i Banda Aceh og ta praksis ved psykiatrisk sykehus Rumah Sakit Jiwa. Du vil ikke kun få arbeidserfaring helt utenom det vanlige, men vil også dele kunnskapen din med indonesiske kolleger. 

I Namibia vil du jobbe i landets hovedstad, Windhoek, og ha praksis ved psykiatrisk avdeling på Katutura State Hospital eller Central Hospital.

Grip sjansen og reis på utveksling! Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, i tillegg til faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden!

Alle utdanninger innen