Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Ta en fordypning i kreftsykepleie hos oss på deltid.
Masterutdanning i kreftsykepleie gir deg spesialisert kompetanse i møte med personer som har, har hatt eller har økt risiko for kreft, i alle aldre og i ulike faser av sykdommen, samt deres pårørende.
Fremtidens spesialsykepleiere innen kreftsykepleie må ha kompetanse til å arbeide selvstendig, bidra til utvikling av helsetjenesten og sykepleiefaget og sikre kunnskapsbasert praksis. De skal medvirke til innovasjon, endrings- og forbedringsarbeid og brukermedvirkning på individ- og systemnivå.
Spesialsykepleiere innen kreftsykepleie skal bidra til en økt kvalitet i tjenestene, effektivisere og finne nye måter å arbeide på, være gode veiledere og drive kunnskapsutvikling for å kunne imøtekomme befolkningens forventninger og behov (Norges sykepleierforbund, 2020).
Det er i hovedsak to emner pr. semester. Teoriundervisning foregår samlingsbasert på studiested Elverum og nettbasert. I tillegg til samlinger og nettundervisning omfatter studiet veiledet praksis.
Alle praksisperioder gjennomføres på fulltid og hver praksisperiode gjennomføres i sammenhengende uker. For masterstudenter med spesialisering i kreftsykepleie utgjør dette 15 uker klinisk praksis.
Masterstudiet er på til sammen 120 studiepoeng. Med fullført master i klinisk sykepleie med spesialisering i kreftsykepleie vil du ha handlingskompetanse til å gjennomføre forsknings- eller kvalitetsarbeid. I tillegg kan du bidra til utvikling av kunnskapsbasert praksis innen eget funksjons- og ansvarsområde.
Det er mulig å avslutte studiet etter 4. semester, slik at du får en videreutdanning innen kreftsykepleie (90 studiepoeng).
Opptaksinformasjon
Du søker opptak i vår lokale søknadsweb.
For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning i sykepleie og norsk autorisasjon som sykepleier. Det er i tillegg krav om minst to års relevant arbeidserfaring etter endt studie.
For søknadsfrist se toppen av siden
Mer om opptak
Studiet krever medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.
Utdanningsstillinger
Dette er et studieprogram hvor det er mulig å søke om utdanningsstilling i et helseforetak.
Ev. tilsagn om utdanningsstilling er imidlertid ikke en garanti for å få opptak til studieprogrammet.
Videre studier
Masterstudiet kvalifiserer for opptak på doktorgradsprogrammet innen helse og velferd hos oss, samt andre doktorgradsstudier innen fagområdet i Norge og utlandet.
Utveksling
Flerkulturelle og globale problemstillinger vies stor oppmerksomhet i studieløpet. Dette vil forberede studentene på å arbeide profesjonelt i et multikulturelt samfunn.
Gjennom bruk av engelsk pensum og bruk av internasjonal forskningslitteratur vil studentene få tilgang til fagterminologi på engelsk.
I praksisstudiene kan det være mulig å gjennomføre utveksling til læresteder eller sammen med organisasjoner som UINN samarbeider med. Dette vil være aktuelt i praksisstudier i 2. og 3. semester.
Andre muligheter kan være å reise ut for selvstendig arbeid i forbindelse med masteroppgaven i 4. og 5. semester, der dette er hensiktsmessig for oppgavens tematikk og problemstilling.