Fakta

Sted:
Elverum
Studietype:
Master, 2 år
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Hvordan kan vi forbedre folkehelsen? Det lærer du mer om på dette tverrfaglige studiet, som ser på faktorer som påvirker helse i et overordnet samfunnsperspektiv.

Folkehelse handler både om å forebygge sykdom og å forstå hvordan samfunnsstrukturer, miljøfaktorer og politikk kan fremme og hemme god helse. Pandemier, klimaendringer, økt fokus på mental helse, en aldrende befolkning, og økende sosiale ulikheter har gjort forebyggende og helsefremmende folkehelsearbeid mer relevant enn noen gang.

Dagens folkehelsearbeider må evne å navigere i dette mangfoldet av utfordringer for å imøtekomme nåtidens og fremtidens komplekse behov. Samtidig fastsetter folkehelseloven at folkehelse og “helse i alt vi gjør” er et ansvar i alle sektorer og dermed relevant for mange yrkesgrupper, utover helsesektoren. Lærere, fysioterapeuter, farmasøyter, sosialarbeidere, tannpleiere, samfunnsaktører er alle aktører som arbeider med menneskers helse i ulike livsfaser og situasjoner.

Dette tverrfaglige studiet er utformet for å imøtekomme dette økende behovet for tversektoriell kompetanse innen helsefremmende og sykdomsforebyggende folkehelsearbeid. Gjennom kritisk tenkning og aktiv deltakelse, vil du som student få forståelse for påvirkningsfaktorer for helse og levevaner, samt hvilke muligheter og utfordringer som finnes knyttet til å fremme og ivareta befolkningens helse.

Studiet kan gjennomføres både på heltid og deltid. Dette velger du når du søker.

Opptaksinformasjon

Du søker opptak i vår lokale søknadsweb.

For å være kvalifisert for opptak på studiet må du ha en bachelorgrad med 80stp fordypning innen samfunnsplanlegging, helse-, idretts- eller pedagogiske fag.

For søknadsfrist se toppen av siden

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser

Oversikt over poenggrenser tidligere år finner du her.

Videre studier

Studiet vil kunne kvalifisere for opptak til PhD-studier ved norske eller internasjonale utdanningsinstitusjoner.

Utveksling

Et utvekslingsopphold er en opplevelse for livet, i tillegg til at det gir internasjonal erfaring og kompetanse, som vil øke sjansene dine i arbeidsmarkedet.

Universitetet i Innlandet søker å tilrettelegge for studieopphold i utlandet og har samarbeidsavtaler om utveksling med et utvalg internasjonale universiteter. Emnevalg ved utenlandsk institusjon må oppfylle kravene i studieplanen, og godkjennes på forhånd av Universitetet i Innlandet.

Ta kontakt med Internasjonalt kontor for å få informasjon om utvekslingsmulighetene dine, vi er her for å hjelpe deg ut i verden!

Hvorfor reise på utveksling?Hvordan søke om utveksling?

Kvalifikasjon/tittel

Master i folkehelse og helsefremmende arbeid

Alle utdanninger innen