Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Denne utdanningen åpner mange dører. Du lærer hva som er grunnlaget for å lære og skape gode sosiale fellesskap.
Pedagogikkstudiet er både praktisk og teoretisk, der du vil jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre i et godt og faglig spennende læringsmiljø.
Bachelorstudiet gir deg en bred innføring i pedagogikk – fra spesialpedagogikk til pedagogisk utviklingsarbeid, mediepedagogikk og rådgivning.
Du får allsidig pedagogisk kompetanse. Studiet er ikke rettet mot spesifikke yrker som barnehagelærer eller lærer, men gjør deg attraktiv i mange jobber, hvor sentrale områder er læring, bærekraftig utdanning, tilrettelegging av opplæring og kompetanseheving, organisasjonslæring og pedagogisk ledelse.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist er 15.april. Du søker opptak på Samordna opptak sine nettsider
For å være kvalifisert til opptak må du ha generell studiekompetanse. Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse, da er søknadsfristen 1.mars.
Søkere som har gjennomført årsstudium i pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet kan søke opptak direkte til andre studieår via Lokalt opptak.
Poenggrenser 2023
Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her
Videre studier
Etter fullført bachelorgrad kan du bygge på utdanningen med masterstudier hos oss, for eksempel:
I tillegg kvalifiserer utdanningen til å søke om opptak til masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.
Utveksling
Internasjonal erfaring er viktig. På dette studiet får du innblikk i internasjonale perspektiver, du møter spennende gjesteforelesere og leser engelskspråklig pensum. Noe undervisning kan også foregå på engelsk.
Vi anbefaler et utenlandsopphold i fjerde semester. Velg pedagogikk-emner ved en av våre partnerinstitusjoner rundt i verden. Trenger du veiledning om utveksling, lån eller stipend, kontakt internasjonalt kontor ved fakultetet.
I tillegg til støtte fra Lånekassen, kan du søke om stipend fra Erasmus+, en stipendordning for studier i EU-land, Island, Lichtenstein, Nord-Makedonia, Serbia eller Tyrkia.
Som utvekslingsstudent fullfører du 30 studiepoeng. De fleste læresteder tilbyr undervisning på engelsk.