Fakta
- Alle (primær)
- 42.50 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet
.
Om studiet
Vil du lære om hvordan teknologien kan hjelpe oss med å oppdage sykdom? Dette studiet passer godt for deg som ønsker en utdannelse som kombinere helsefag med teknologi.
Bioingeniørstudiet er en profesjonsutdanning som gir studentene autorisasjon for arbeid i sykehuslaboratorier, og er spesielt rettet mot deg som ønsker å arbeide som bioingeniør i laboratorier i helsesektoren.
Som bioingeniør vil du kunne bidra med:
- utredning av sykdom og infeksjoner
- behandling og oppfølging hos pasienter
- å analysere pasientprøver, i form av for eksempel blodprøver og vevsprøver
- stille diagnoser basert på resultatene fra pasientprøvene, og gi pasienter riktig behandling og oppfølging
Studiet består av 18 obligatoriske studieemner og omfatter både teoretisk og praktisk undervisning, samt veiledet ekstern praksis. Studiet inneholder ikke andre valgemner.
INN skal utdanne ansvarsbevisste bioingeniører som er kvalifiserte for bioingeniørfaglig arbeid i alle typer medisinske laboratorier. Vårt mål er at bioingeniører fra oss skal være modige, stolte og endringsdyktige bioingeniører med høy kompetanse og en tydelig profesjonsidentitet.
Opptaksinformasjon
Søknadsfrist er 15.april. Du søker opptak på Samordna opptak sine nettsider
For å være kvalifisert til opptak må du ha generell studiekompetanse og spesielle opptakskrav:
- ett av følgende programfag: Biologi 1 eller Fysikk 1 eller Kjemi 1
Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse, da er søknadsfristen 1.mars.
Politiattest
Studiet krever politiattest. Du får informasjon om politiattest og hvordan du søker politiattest når du får svar på søknaden din.
Les mer om attester og erklæringer her
Poenggrenser 2023
Ordinær kvote: 42,9
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her
Videre studier
Det er mulig å studere videre hos oss etter å ha fullført bachelor i bioingeniørfag. Spesielt relevant er master i bioteknologi og biomedisin, som rekrutterer videre til Ph.d. i anvendt økologi og bioteknologi. Master i folkehelsevitenskap og master i treningsfysiologi er andre aktuelle videreutdanningsløp for en utdannet bioingeniør. I tillegg kvalifiserer bachelorstudiet til en rekke masterstudier ved andre utdanningsinstitusjoner.
Utveksling
Det er lagt til rette i studieplanen for utveksling i 3. studieår. Her skal det være muligheter til å kombinere faglig fordypningsarbeid (bacheloroppgave) med opphold i utlandet. Utvekslingsmuligheter og samarbeidsavtaler er noe Bioingeniørutdanningen arbeider med å bygge opp. I tillegg kan du søke om å dra på Blended Intensive Programme (BIP) i 2. studieår. I BIP kan man reise en uke til Belgia, Leuven (UCLL) og bli kjent med studenter fra mange deler av Europa samtidig som man gjennomfører prosjektarbeid.