Fakta

Sted:
Annet studiested
Studietype:
Årsstudium
Studieform: Nettstudium
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2024:
  • Alle (primær)
  • 57.50 (ordinær)
Studieplasser: 200
Nettbasert: Ja
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 209646

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Vil du lære mer om kosthold og ernæring? Studiet gjør deg i stand til å arbeide med tema knyttet til blant annet folkehelse, matteknologi og matpedagogikk.

Heldigitalisert årsstudium i mat, ernæring og helse gir en tverrfaglig innføring i sentrale begrep, teorier og metoder i fagområder der mat inngår.

Studiet legger vekt på å forene teoretiske kunnskaper og praktiske ferdigheter innenfor ulike matomgivelser i det flerkulturelle kunnskapssamfunnet. Du lærer å arbeide med problemstillinger knyttet til ernæring, matvarer, matteknologi, matkultur, matpedagogikk og folkehelse.

Studiet kan tas som frittstående utdanning av alle som er interessert i å øke sin kompetanse om mat, ernæring og helse. Studiet gjennomføres digitalt og krever at du har tilgang til kjøkkenfasiliteter.

Opptaksinformasjon

Søknadsfrist er 15.april. Du søker opptak på Samordna opptak sine nettsider

For å være kvalifisert til opptak må du ha generell studiekompetanse. Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse, da er søknadsfristen 1.mars.

Les mer om søknad og opptak

Politiattest

Studiet krever politiattest. Du får informasjon om politiattest og hvordan du søker politiattest når du får svar på søknaden din.

Les mer om attester og erklæringer her

Poenggrenser

Oversikt over poenggrenser finner du her.

Videre studier

Etter fullført årsstudium kan du søke deg direkte inn på det andre året i bachelor i folkehelsearbeid gjennom lokalt opptak hos oss.

Du kan også bruke årsstudiet som et år i en fri bachelorgrad eller i kombinasjon med andre studier, eller det kan inngå i en grunnskolelærerutdanning som et skolerelatert fag.

Kvalifikasjon/tittel

Årsstudium i mat, ernæring og helse - nettbasert