Fakta

Sted:
Studiested Kjeller
Studietype:
Høgskolekandidat, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av OsloMet – storbyuniversitetet

5. april 2024.

Om studiet

Ønsker du å bidra til myndighetenes visjon om null varig skadde og null drepte i trafikken? Vil du være blant landets dyktigste sjåfører? Vil du lære opp og coache elever frem til reflekterte og samfunnsbevisste sjåfører? Da kan trafikklærerstudiet være noe for deg.

Ingen opptak i 2024

Studiet har ikke opptak i 2024, på grunn av mangel på praksisveiledere.

Hva lærer du?

Studiet skal dyktiggjøre og forberede studenten til oppgaven som trafikklærer ved trafikkskole. Studieinnholdet behandles teoretisk i klasse/gruppe og praktisk gjennom egen undervisning og veiledning. Om lag 1/3 av studietiden er øvingsundervisning ved trafikkskole og feltstudier ved annen trafikkfaglig virksomhet.

Studiets hovedtemaer

  • Trafikkpedagogikk, -didaktikk og –psykologi.
  • Praktisk undervisning ved trafikkskole (øvingsundervisning).
  • Egenkjøring/presis kjøreteknikk.
  • Teknologi og samfunn.
  • Juss og etikk.
  • Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).
  • Trafikkpedagogisk utviklingsarbeid.

Første semester gjennomføres kjøretrening som avsluttes med praktisk kjørertest og kurs i trafikkjuss. Kjøretest og eksamen i juss må bestås for å fortsette utdanningen.

Organisering av studiet

Teoriundervisning er ved studiested Kjeller. Praktisk undervisning gjennomføres i samarbeid med trafikkskoler. Studenten får øvingslærer ved en trafikkskole på det sentrale Østlandsområdet. Studenten gjennomfører observasjoner og deretter egen undervisning og veiledning i klasserom og bil.

Undervisningspraksis ved trafikkskole er sentral del av studiet. Vegdirektoratet krever midlertidig godkjenning som trafikklærer. For å få slik godkjenning må studenten legge fram politiattest og helseattest, tilsvarende kravet til godkjent trafikklærer (se under Karrieremuligheter - Godkjenning som trafikklærer).

Opptakskrav

Generell studiekompetanse / realkompetanse og minimum førerkort klasse B de siste tre årene før 1.8. i opptaksåret. Dette skal dokumenteres med kopi av begge sider av førerkortet.

Alle utdanninger innen