Nøkkelinformasjon

Lærested

Studiested

Oslo

Nivå

Videregående (privat)

Kostnader

70000

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Om studiet

Utdanningen følger offentlig læreplan i ambulansearbeiderfaget. Læreplanen er delt inn i tre kjernelementer med tilhørende kompetansemål. 

Undervisningen gjennomføres som forelesninger, gruppearbeid, diskusjoner og individuell oppgaveløsning. 

Dialog, relasjon og veiledning

Kjerneelementet dialog, relasjon og veiledning handler om samhandling i ulike pasientforløp både for pasienter med behov for akutt innleggelse på sykehus, for pasienter som kan ivaretas av kommunehelsetjenesten og for andre uten sykehusinnleggelse. Videre handler det om tydelig, tillitvekkende og empatisk dialog med aktører innenfor og utenfor helsetjenesten. Kjerneelementet handler også om å arbeide i samsvar med etiske retningslinjer, lover og regelverk. Kjennskap til oppgaver og ansvar for de mest sentrale samarbeidspartnerne inngår også i kjerneelementet.

Akuttmedisin og helsefaglige emner

Kjerneelementet akuttmedisin og helsefaglige emner handler om sykdommer og skader hos pasienter i alle aldre. Kjerneelementet handler også om triagering, prehospital behandling, omsorg, overvåking og transport av pasienter. Videre handler det om medikamentbehandling, medikamenthåndtering og bruk av medisinskteknisk utstyr. Det handler også om tegn og symptomer på sykdom og skade og undersøkelse av pasienter. Hygiene og smittevern inngår også.

Ambulanseoppdrag og ambulanseoperative emner

Kjerneelementet ambulanseoppdrag og ambulanseoperative emner handler om å utføre ambulanseoppdrag på en trygg og sikker måte. Kjerneelementet handler også om kommunikasjonssystemer og samband for å kunne samvirke med andre. Videre innebærer det å følge nasjonale operative prosedyrer og å ivareta egen og andres sikkerhet under ambulanseoppdrag. Det handler også om masseskadesituasjoner, situasjoner med pågående livstruende vold og operativ ledelse på skadested. Dokumentasjon, rapportering, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet inngår også.

Du avlegger eksamen som privatist i hvert programfag ved offentlig videregående skole. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på www.privatistweb.no.

Undervisningsopplegg

Undervisningen er basert på forelesninger, gruppearbeid, diskusjoner og individuell oppgaveløsning. Utdanningen er på deltid og går over to semestre. Se kursplanen for når undervisningen er planlagt. Dager og tidspunkt kan variere.

Opptaksinformasjon

For å søke plass på dette kurset, må du først fylle ut søknadsskjema på nettsiden. Når Folkeuniversitetet har mottatt din søknad, vil du få en melding på Min side om hvilke dokumentasjon du trenger å sende inn, for at vi skal kunne behandle din søknad. Når søknaden er behandlet, vil du få svar fra Folkeuniversitetet om du får plass på kurset. Opptak til kurset kan gi rett til utdanningsstøtte i Lånekassen. For å ha rett til utdanningsstøtte må du ta et eller flere kurs som gir rett til utdanningsstøtte, og som har over fire måneder varighet.

Anbefalt forhåndskunnskap

For å søke på utdanningen må du ha avlagt eksamen i fellesfagene på Vg1 og Vg2 samt programfagene på helse- og oppvekstfag Vg1.