Nøkkelinformasjon
Nivå
FagskolestudiumStudiepoeng
30.00Kostnader
Semesteravgift: 900,- og studieavgift: 950,-
Studieform
Samlingsbasert, undervisning ved lærestedetStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Fagskoleutdanning i Psykisk helse barn og unge gir deg viktig kompetanse innen helsefremmende og forebyggende arbeid for barn og unge, samt forståelse for psykiske lidelser som påvirker denne aldersgruppen.
Utdanningen er delt opp i to emner på 15 studiepoeng og gir deg både teoretisk innsikt og praktiske verktøy for å kunne jobbe målrettet med barn og unges psykiske helse.
Utdanningen består av følgende emner:
Emne 1: Helhetlig forståelse av barn og unge i et helsefremmende og forebyggende perspektiv (15 studiepoeng)
Emne 2: Psykiske lidelser hos barn og unge – diagnoseforståelse og praktisk tilnærming (15 studiepoeng)
Undervisningsopplegg
Oppstart: uke 36 eller 37
Varighet: To semestre
Hovedakelig digital undervisning i sanntid.
En obligatorisk samling per emne med fysisk oppmøte på studiestedet.
I tillegg til forelesningene skal du benytte digitale læringsressurser (podcaster, forelesningsfilmer og så videre) som forberedelse til samlingene.
Det er obligatoriske arbeidskrav før hver eksamen, og en eksamen per emne/fag.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
Formelle opptakskrav
Opptak til utdanningen skjer på grunnlag av fullført og bestått videregående opplæring i programområdet helse- og oppvekstfag, med fagbrev eller vitnemål. Unntak er ortopeditekniker og hudpleier.
Betinget opptak
Søkere som ikke har dokumentert fullført og bestått fagprøve eller vitnemål innen fristen for å sende inn dokumentasjon, og som derfor ikke er kvalifisert for opptak, kan få opptak dersom de kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve/eksamen i løpet av påfølgende semester.
Studenter med opptak uten fagprøve eller eksamen kan ikke reservere studieplassen.
Opptak på grunnlag av realkompetanse
Søkere som fyller 23 år i opptaksåret, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Realkompetanse er kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse du har tilegnet deg gjennom utdanning, lønnet eller ulønnet arbeid, organisasjonsarbeid eller annet.
Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må søkeren dokumentere kompetanse tilsvarende det formelle opptakskravet til studiet.
Realkompetansevurderingen foretas av skolens opptakskomité. De som skal vurderes for realkompetanse kan bli innkalt til en samtale der kompetansen blir vurdert opp mot de formelle opptakskravene, det vil si kompetansemålene for læreplanen i aktuell videregående opplæring.
Opptak på grunnlag av utenlandsk utdanning
Søkere med fullført og bestått videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak når den videregående opplæringen i de respektive landene gir generelt opptaksgrunnlag til aktuell norsk fagskoleutdanning.
Søkere utenfor Norden må dokumentere opplæring og praksis ved autorisert translatør og ha bestått eller ha likeverdig realkompetanse i de felles allmenne fagene tilsvarende Vg1 og Vg2 i yrkesfaglige utdanningsprogram.
Språkkrav for søkere med utenlandsk utdanning
Søkere med bestått og fullført videregående opplæring fra de andre nordiske landene er kvalifiserte for opptak uten tilleggskrav i norsk.
Søkere med fullført og bestått treårig videregående opplæring fra land utenfor Norden må dokumentere kunnskaper i norsk. Kunnskaper i norsk dokumenteres med avsluttende prøve i norsk (norskprøven) med ferdigheter på minimum nivå B2 i alle delferdigheter.
Opptaksinformasjon
Søk via Samordna opptak
Søknadsperioden for hovedopptaket er mellom 1. februar og 15. april
Eventuelle restplasser legges ut i slutten av mai og oppdateres fortløpende