Nøkkelinformasjon

Om studiet

Ta deg en bolle. Dette er linjen som gir mersmak! Her får du møte Michelin stjerner, lage hybelmat, dyrke og fermentere, og oppleve matkunst på Norges største matfestival!

Økologisk bærekraft i byen. Permakultur som livsstil. Her vil du få jord på hendene og kunnskap i hodet. Du får skape og drive forskjellige urbane dyrkingsarealer i samspill med restauranter, frivillighet og næringsliv.

StUF vil bidra til bærekraftig by og stedsutvikling, fremme kunnskap om bærekraftig matproduksjon og bærekraftig verdiskapning og næringsutvikling innen urbant landbruk.

Helårslinjen Kokk & Urbanhage

er et godt eksempel på en samspillsarena. Her vil StUF sammen med Stavangers restauranter, skoler og næringsliv arbeide sammen om kursing, dyrking og forsyning. Vi vil bringe sammen matproduksjon og arealplanlegging, birøkt og husdyrhold, sosial inkludering og gründervirksomhet, økologi og økonomi.

Innhold på Spiselig hage & matlaging:

  • Urban gardening: Økologisk bærekraft i byen.
  • Skape og drive urbane dyrkingsarealer knyttet sammen med lokale restauranter
  • Arrangere «Stygge grønnsakers marked». Et samarbeidsprosjekt mellom lokale grønnsaksdyrkere og faste abonnementer
  • Kompostering
  • Permakultur
  • Lære å planlegge/sette sammen menyer for jord til bord
  • Foredling av råvarer og årstidsmat
  • Urban dyrkning sin sosiale side
  • Budsjettering
  • Samarbeid med restauranter

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.