Nøkkelinformasjon

Om studiet

Finn din film-stemme! Jobb sammen i et velsmurt produksjonsteam for å skape din filmvisjon ved bruk av profesjonelt filmutstyr. Lær manus, regi, kamera og klipp. Opplev filmbyene Hollywood og New York

Velkommen til Stavanger, en av Norges viktigste filmbyer!

På Filmproduksjon får du lage filmer som engasjerer, skaper stemninger og vekker følelser. Du blir kastet rett ut i mange spennende og praktiske filmoppgaver fra første time!

Kortfilm. Du vil lære å skrive manus, lage storyboard og regissere, samt beherske kamera, redigering, lyd og lyssetting. Du vil få en smakebit av hver av rollene som man kan ha bak kamera, og til og med få oppleve å stå fremfor kamera.

Dokumentar. Gjennom dokumentararbeid vil du få jobbe med å finne kjernen i interessante emner, og balansere mellom gjengivelse og manipulasjon. Vi jobber kreativt og utforsker måter å finne inspirasjon.

Du vil få jobbe i team, akkurat slik det gjøres i den profesjonelle filmverdenen. Etter du har samarbeidet i mindre grupper først, er grunnlaget lagt for å lage høykvalitetsfilmer i et stort produksjonsteam.

Samarbeid med andre linjer. Vi lager kortfilmer med skuespillere fra Scene-linjen, lager musikkvideo sammen med Musikkproduksjonslinjen og produserer avanserte flerkameraproduksjoner med Stream Team-linjen.

Hvert år arrangerer vi vår egen Oscar-night for hele skolen. Det blir en skikkelig gallakveld. Vi kler oss opp i vår fineste stas og koser oss med filminnslag fra kanskje nettopp deg. Prisutdeling og rød løper hører selvsagt med.

Du får mulighet til 2 ukers mediepraksis i en mediebedrift.

Besøk av gjesteforelesere som Grete og Odd Hynnekleiv (Kamilla og tyven).

 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.