Global eXtreme: Australia- Asia favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

5 ukers tur til andre siden av jordkloden! Linjen for den utforskende og eventyrlystne globetrotteren som vil være med å planlegge en opplevelse for livet. Du får: Reisekunnskap og global forståelse.

Global eXtreme er ingen ekstremsportlinje, selv om du i løpet av året får muligheter til å prøve blant annet surfing, dykking og klatring. Men linja er ekstrem på andre måter. Få andre linjer på folkehøgskole gir deg muligheten til å dra på en så lang tur (5-6 uker), og besøke så mange ulike land. Noen av oss liker å bade i eXtremt kaldt vann. Den store X'en står for det ukjente. Det vi ikke vet vi kommer til å oppleve før vi er der. 

 

Global eXtreme er en (reise)linje som gjennom store opplevelser tett på naturen og gjennom spennende møter med mennesker med andre kulturer, ønsker å skape engasjement for naturen og forståelse for kulturene.

Bo flere uker i en ryggsekk, bestig fjellvegger, dykk under havoverflaten, gå turer i jungelen, besøk lokale familier, let deg frem til spennende steder, snakk med lokalbefolkningen, spis eksotisk mat, surf, besøk attraksjoner, opplev en pulserende storby, dra på båttur... Mulighetene er enorme. Global eXtreme satser på å gi deg en usedvanlig reiseopplevelse. Denne fem-seks uker lange studieturen går til flere spennende land i Asia og Oceania.

Fag: Reisekunnskap, idrett/friluftsliv, forståelse, formidling og internasjonal mat.