Nøkkelinformasjon

Om studiet

Sikler du etter en karriere innen film og tv-bransjen? Med prosjektbasert undervisning, gjestelærere i verdensklasse og filmproduksjon til alle døgnets tider, er NordmøreFHS det rette stedet å starte!

  • Idéutvikling og regi
  • Storyboard og manus
  • Kreativ klippeteknikk
  • Cinematografi og kamerateknikk
  • Lyssetting og colorgrading
  • Effektsanimasjon og motion design
  • VI LAGER FILM!

Denne linja passer for deg som er lidenskapelig opptatt av filmskaping. I tillegg til å lage fiksjonsfilmer, musikkvideoer m.m, får vi også flere oppdrag fra eksterne arbeidsgivere hvert år. Du må derfor være villig til å ofre nattesøvnen for å rekke deadline.

I løpet av skoleåret vil vi berøre de fleste aspektene innen kreativ filmproduksjon. Et typisk prosjekt inneholder konseptutvikling & design, research, karakterutvikling, manus, storyboards, lyssetting og filming på settet. Etterarbeidet blir gjort i industristandard programvare som b.l.a. Davinci Resolve, After Effects, Premiere Pro mm. Du får også teste livestream.

Du trenger ingen forkunnskaper innen filmproduksjon, men du må være interessert i intenst arbeid, å ha det gøy, teamwork, og å lære mer om film.

 

Vi har skjønt hvor gøy det kan være å pløye seg igjennom zombier og å sprenge ting i fillebiter (digitalt vel og merke), og vil på bakgrunn av det også lære en del om effekter som kan hjelpe oss med ovenfornevnte morsomheter.

Et av årets mange høydepunkter vil være studieturen til flere internasjonale og anerkjente filmfestivaler og filmstudio i Europa.

Mulige gjesteforelesere:

Hallvar Witzø (Tuba Atlantic, Burning 2)

Hege Hauff Hvattum (Lovleg, Thelma)

Davi Stein (The Matrix 2&3, Pirates of the Carribean 2) 

Nichola Turpin (Interstellar, Avengers: End Game)

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.